Antipoetice (5) – Sunt dependent de har ca preşedinte!

Nu doar că avem un preşedinte protestant care își lansează cărți, în loc să își ducă la îndeplinire îndatoririle constituționale care îi revin, dar mai ales să îi reprezinte pe românii care l-au ales în toamna lui 2014, în ciuda oricăror previziuni și în ciuda campaniei mediocre pe care a avut-o (acum are… companie mediocră, greu de găsit în România oameni de calitate care să se bage în politică), iată un alt președinte (neo?)protestant, cel al baptiștilor români, care își începe mandatul în cel mai penibil mod, scriind versuri de tot căcatul:

„Sunt dependent de har ca preşedinte!
Voi împlini ce Tatăl îmi va cere,
Doar când urmez Modelul lui Isus
Numai cât Duhul Sfânt îmi dă putere!

Ştiu că solicitări vor fi mulţime
Dar nu vreau „alergare în zadar”
De-aceea astăzi mi-am ales moto-ul:
„Un preşedinte dependent de har!””

http://newsnetcrestin.blogspot.ro/2015/05/viorel-iuga-cuvantul-slujitorului-ales.html

Postarea mea are mai puţin caracter „politic”, întrucît e în seria altor postări care sancționează stilul ANTIPOETIC care caracterizează de multe ori limbuția arogantă a pocăiților români.

Trebuie să recunosc că nu mă așteptam ca acest stil antipoetic să fie de găsit la cele mai înalte forme de organizare instituțională, în secolul 21, în epoca nu a avioanelor, ci a rachetelor, după secole de creație literară profundă și de creație muzicală care au înnobilat spiritul uman.

Dar, și dacă ne referim doar la gestul acesta public cu care președintele (Secțiunea a 4-a din Statutul baptiștilor se numește Slujitorii bisericii) își începe mandatul, nu putem decît să regretăm gafa și să fim mai prieteni cu adevărul decît cu orice președinte.

Marius Cruceru, bunăoară, dacă ar fi consecvent cu principiile pe care le-a trîmbițat atîția ani, ar trebui să îl sancționeze imediat, public și fără rezerve, pe acest președinte, care, evident, nu e de dependent de har… poetic.

Și nici măcar nu pare a avea simț… politic.

Publicitate

8 răspunsuri to “Antipoetice (5) – Sunt dependent de har ca preşedinte!”

 1. Ioan Alexandru G Says:

  Vai de capu’ nostru si Doamne fereste. Asa stil infantil si pueril in exprimare nu ar trebui sa caracterizeze o persoana la 53 de ani. Opinia mea este ca nu ma puteam astepta la altceva de la predicatorul de la care am auzit cele mai multe dume, poante, glume, suste, ilustratii siropoase. Ma rog gusturile nu se discuta si este optiunea delegatilor sa isi aleaga in frunte pe cine isi doresc. Stilul asta de tip predicator macho- exhibitionist- spontan si dezinvolt prinde mult terern acum si in randul tinerilor care se simt ingraditi de perimetrul sfant al Scripturii.Spurgeon insa spunea ca nu poti fi profet si clown in acelasi timp. Speram ca parul alb si intelepciunea dobandita in acesti ani sa produca cu adevarat solutii si schimbari si rezolvari practice in randul credinciosilor.Altfel daca o va da in stiluri metaforice si poetice tinerii cu busola morala care mai sunt in tara asta ii vor taxa stilul poetic. Cu respect!

 2. Remus Says:

  De obicei nu-s de acord cu domnia ta, însă de astă dată n-am cum să nu fiu: un început de mandat de toată jena, vorbărie goală și dulcegărie poleită cu bravadă pseudo-duhovnicească. Bine măcar că Dumnezeu ne iubește pe toți…

 3. Basil Says:

  Ma scoti din sarite de multe ori, dar acum chiar ai dreptate. Noul presedinte baptist este penibil. Omul asta are cap pe umeri?

 4. Alin Cristea Says:

  Dacă l-a avut, se pare că și l-a pierdut…

  Cu atîția care îi făceam poze… Precum unei vedete…

  O fi crezut, ca și Iohannis, că a avut campanie bună…

 5. Basil Says:

  :-) Ar trebui ajutat sa si-l regaseasca.

 6. Alin Cristea Says:

  Sa stea la rind, ca sintem ocupati cu alte capete…

 7. Alin Cristea Says:

  Reblogged this on Romania Evanghelica.

 8. Alin Cristea Says:

  A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: