Harul viitor (8)

harul-viitor-180

Harul viitor – John Piper, Editura Metanoia, Oradea, 2015, 505 p.

“Există o ruşine care este, în mod repetat, aruncată asupra oamenilor, dar care nu este a lor. Eliberarea oamenilor, care au fost răniți profund, purtând asemenea rușine greșit plasată, reprezintă cea ce trebuie să facă trăirea prin credința în harul viitor.

A fost extrem de încurajator pentru mine să îmi dau seama că această “rușinare” i s-a întâmplat și lui Isus, în repetate rânduri. De exemplu, L-au numit mâncăcios și bețiv (Luca 7:34). L-au numit distrugător de Templu (Marcu 14:58). L-au numit ipocrit. El i-a salvat pe alții, dar nu S-a putut salva pe Sine (Luca 23:35). Toate acestea pentru a-L împovăra pe Isus cu o rușine pe care nu El trebuia să o poarte. Ei au sperat să-L descurajeze și să-L paralizeze, adunând acuzații rușinoase asupra Lui.

Același lucru a fost adevărat și în cazul lui Pavel. Ei au spus că nu a fost în toate mințile atunci când s-a apărat singur înaintea judecătorilor (Faptele Apostolilor 26:24). L-au numit dușmanul tradiției iudaice și cel care încalcă Legea Mozaică (Faptele Apostolilor 21:21). Ei au spus că el îi învață pe oameni să păcătuiască pentru ca să se înmulțească harul (Romani 3:8). Toate aceste lucruri le-au spus dușmanii lui pentru a-l împovăra cu o rușine pe care nu el trebuia să o poarte.

Și, cu siguranță, ți s-a întâmplat și ție, poate din cauza unor părinți imaturi sau poate din cauza altora. Și ți se va mai întâmpla. Cum ne luptăm cu această rușine greșit plasată? Crezând în promisiunile lui Dumnezeu că, până la urmă, toate eforturile altora de a ne face de rușine vor eșua. Se poate să ne străduim acum să înțelegem care este rușinea pe care trebuie să o purtăm și pe care nu. Dar Dumnezeu are o promisiune pentru noi ce acoperă ambele situații. Isaia le promite oamenilor care se încred în Dumnezeu: “Voi nu veți fi nici rușinați, nici înfruntați, în veci” (Isaia 45:17). Iar Pavel aplică promisiunea Vechiului Testament creștinilor: “Oricine crede în El nu va fi dat de rușine” (Romani 10:11)

Cu alte cuvinte, pentru toate răutățile, ridiculizarea și critica pe care ceilalți o folosesc ca să ne rușineze, pentru toată suferința emoțională și nefericirea pe care le aduc, promisiunea lui Dumnezeu stă în picioare: acestea nu vor avea succes în cele din urmă. Toți copiii lui Dumnezeu vor fi răzbunați. Adevărul va fi cunoscut. Și niciunul dintre cei ce-și vor pune speranța în promisiunile lui Dumnezeu nu va fi lăsat de rușine. Trăirea prin credința în harul viitor înseamnă o viață de libertate față de rușinea paralizantă.” (p. 183-184)

Un răspuns to “Harul viitor (8)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: