Harul viitor (15)

harul-viitor-180

Harul viitor – John Piper, Editura Metanoia, Oradea, 2015, 505 p.

“În Evanghelia după Ioan, credinţa mântuitoare este acţiunea unei inimi reînnoite şi însufleţite, o inimă ce iubeşte lumina. Credinţa mântuitoare nu este consimţirea mentală a unei inimi învechite care iubeşte întunericul. Dragostea este implicită în opinia lui Ioan despre credinţa salvatoare. Această “dragoste” este ceea ce am numit, în capitolul precedent, “o mostră spirituală” din frumusețea lui Cristos. Credința nu este simpla afirmare a valorii infinite a lui Cristos; credința înseamnă îmbrățișarea lui Cristos ca pe un lucru de valoare, deoarece lumina lui Cristos este iubită, nu urâtă.

Am spus, în capitolul anterior, că esența credinței mântuitoare este de a fi satisfăcuți de tot ceea ce este Dumnezeu pentru noi în Isus. Un alt text, care mă conduce spre această convingere, este Ioan 6:35: “Eu sunt Pâinea vieții. Cine vine la Mine nu va flămânzi niciodată; și cine crede în Mine nu va înseta niciodată.” Acest text arată spre realitatea că a crede în Isus înseamnă a bea și a mânca din tot ceea ce este Isus. Merge atât de departe încât spune că setea sufletului nostru este satisfăcută de Isus, astfel încât să nu mai însetăm niciodată. El reprezintă capătul căutărilor noastre după satisfacție. Când ne încredem în Isus, așa cum Ioan vrea ca noi să o facem, prezența și promisiunea lui Isus sunt atât de satisfăcătoare, încât nu mai suntem dominați de plăcerile ademenitoare ale păcatului (vezi Romani 6:14). Acest lucru lămurește de ce o asemenea credință în Isus anulează puterea păcatului și împuternicește ascultarea. […]

În Ioan, credinţa mântuitoare nu este o simplă lucrare omenească, ci un dar, fără plată, din partea lui Dumnezeu.” (p. 273-274)

Un răspuns to “Harul viitor (15)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: