Constantin Adorian (8)

constantin-adorian-180

Constantin Adorian: un lider baptist român vizionar – Daniel Marius Mariș, Teodor-Ioan Colda, Carmel Print, Arad, 2015, 192 p.

“Moştenirea lui Constantin Adorian este impresionantă. Biserica “Golgota” din București este mărturia devotamentului său în slujire și mai ales dovada că niciodată lupta pentru libertate nu este zadarnică. La mai puțin de 20 de ani de la înființare, biserica număra aproape 600 de membri. Dacă într-un Ghid Oficial al Bucureștiului înainte de anii ’30, între bisericile amintite amintite, diferite de cele ale cultelor istorice, era menționată doar una adventistă, în Ghidul Oficial al Bucureștiului din anul 1934, este menționată Biserica Baptistă “Golgota” de pe Bulevardul Basarabilor, nr. 56A (azi Șoseaua Nicolae Titulescu). Aceasta a fost ultima locație a bisericii începând cu anul 1932. După 20 de ani Biserica “Golgota” devenise un punct de reper în Bucureştiul interbelic. La sfârşitul anilor ’80 avea în jur de 1.500 de membri, iar în prezent numără peste 1.000 de membri. În anul 2012 credincioșii ei au sărbătorit un secol de la înființarea bisericii. […]

Deşi la vremea înfiinţării Uniunii în Transilvania baptiştii români aveau deja biserici vechi de câteva zeci de ani, inițiativa de a-i aduce pe toți baptiștii din România Mare împreună a venit de la Constantin Adorian, la acea vreme păstorul unei biserici noi și relativ mici din Vechiul Regat. De formarea Uniunii se leagă și formarea Seminarului Baptist. După Marea Unire, Adorian a militat pentru înființarea neamânată a unei instituții de pregătire teologică pentru baptiști. Pentru el seminarul nu era doar o școală, ci un centru de cultură al baptiștilor din România.” (p. 108-109)

Publicitate

Un răspuns to “Constantin Adorian (8)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: