Constantin Adorian (9)

constantin-adorian-180

Constantin Adorian: un lider baptist român vizionar – Daniel Marius Mariș, Teodor-Ioan Colda, Carmel Print, Arad, 2015, 192 p.

“Cei care l-au cunoscut personal pe Constantin Adorian reţin că în calitate de predicator a excelat în predici evanghelistice, fiind sentimental până la lacrimi. Stilul predicilor sale era simplu şi biblic, prezentând idei scurte, clare și biblice. Toate predicile se încheiau cu chemarea ascultătorilor la Domnul Isus Hristos. La timpul său, Constantin Dorian a fost cel mai bun predicator din bisericile baptiste.

Aurica Adorian, germană la origini, soția fiului său Titus Adorian, este încă în viață și își amintește de discuțiile în limba germană cu Constantin Adorian. A impresionat-o întotdeauna bunătatea lui, calmul desăvârșit de care dădea dovadă în orice situație, punctualitatea și organizarea lui care trădau o disciplină dobândită în școala germană, și, nu în ultimul rând, inima sa de păstor. Constantin Adorian avea un obicei pe care și l-a păstrat până la bătrânețe. Cu ocazia zilei de naștere a oricărui copil din biserică pregătea câte o felicitare. Mărturia lui nu i-a copleșit doar pe cei din biserica pe care o păstorea, ci și pe funcționarii din Ministerul Cultelor, care au putut vedea în el un adevărat gentilom și un credincios veritabil.

Și Alexa Popovici vorbește elogios despre Adorian:

Constantin Adorian a fost o fire veselă, cumpănit la vorbă, cu demnitate în toată comportarea lui, vizionar în planurile sale pentru lucrarea sfântă, devotat până la sacrificiu pentru biserică. Om cu privirea senină și ageră, avea grație și talent în tot ce făcea. Foarte meticulos în pregătirea predicilor, atent în discuțiile pastorale, larg și conservator biblic în vederile sale, cu foarte multă grijă în respectarea democrației bisericești și onest chiar și față de împotrivitori.” (p. 110-111)

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: