Grija pentru suflet (1)

grija-pentru-suflet

Grija pentru suflet – John Ortberg, Editura Scriptum, Oradea, 2014, 228 p.

“Jeffrey Boyd afirmă că există oameni a căror putere sufletească pur şi simplu nu poate fi degradată de umilinţa la care-i supune trupul lor. El scrie despre o femeie, pe nume Patricia, care suferea de diabet, orbise, suferise un atac de cord, două comoții cerebrale, suferea de insuficiență renală acută (care necesita dializă) și i se amputaseră ambele picioare – și toate acestea i s-au întâmplat în cea de-a treia decadă a vieții sale. Era internată permanent într-un azil, cu excepția câtorva intervale de timp pe an, când trebuia spitalizată și când, de fiecare dată, intra în comă câte o săptămână sau două.

Patricia făcea parte dintr-o biserică din Washington D.C., care-și propusese să înființeze un adăpost pentru oamenii străzii. N-au găsit pe nimeni care să aibă capacitatea managerială necesară pentru a pune lucrarea pe roate, așa că ea s-a oferit voluntar. Astfel că între ședințele de dializă, amputări și stările de comă, a strâns o echipă, a obținut aprobările necesare, a găsit asistență arhitecturală și a strâns și fondurile. Și-a ajutat apoi echipa să stabilească regulile pe care să le respecte și a recrutat și instruit personalul care-l administra.

Când Patricia a murit, după primul an de funcționare cu succes a adăpostului respectiv, la înmormântarea ei, oamenii străzii au stat alături de membrii cabinetului american, cum ar fi James Baker.” (p. 33)

Un răspuns to “Grija pentru suflet (1)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: