Călătorind de la răsărit la apus (1)

calatorind-de-la-rasarit-la-apus

Călătorind de la răsărit la apus – Ravi Zacharias, R.S.B. Sawyer, Newordpress, Arad, 2013, 248 p.

“Nu din motive sentimentale vizitez eu familia aceasta care locuieşte în casa unchiului meu. Pur şi simplu ei sunt câţiva dintre oamenii de o frumuseţe aparte, din ţara mea de baştină, pe care Dumnezeu i-a ales ca să ne intersectăm destinele. Adevărul este că sunt cel mai fericit în preajma unor oameni ca ei, oameni cu care mă simt în largul meu. Aici, în țara mea, mă simt mai liber, mai în largul meu, decât oriunde în altă parte, pentru că nu este nimeni în preajmă să mă recunoască din cauza profesiei mele. Și, în plus, aici pot face ce îmi place cel mai mult – pur și simplu să fiu în mijlocul oamenilor. Aceasta îmi aduce aminte de tinerețea mea, când eram înconjurat de prieteni.

Dar realitatea este că luna următoare voi vorbi la Națiunile Unite, în ziua deschiderii lucrărilor lor. Am fost rugat să mă adresez ambasadorilor, iar tema este: “Să navighezi cu absoluturile într-o lume relativă”. Contrastele dintre locul în care mă aflu acum, în casa aceasta sărăcăcioasă, și locul în care voi fi în doar câteva săptămâni sunt mult prea vaste pentru a le putea înțelege întru totul. Și totuși, nu am nicio îndoială că Dumnezeu este Cel care m-a pregătit pentru viața pe care o trăiesc acum, conectând fire variate și chiar ironii ale țesăturii din care se compune experiența mea, pentru a scoate la lumină o tapiserie frumoasă, întocmită după planul Lui.

Apariția într-un loc atât de însemnat cum e Organizația Națiunilor Unite nu este un lucru pe care mi l-aș fi dorit în mod natural. Și totuși, este un privilegiu care mă onorează și o misiune sfântă în același timp. Însă nu mi-aș fi dorit niciodată să mă implic în ceva de o asemenea anvergură. Aceea era viața tatălui meu. Datorită poziției pe care a ajuns să o dețină în guvernul Indiei, eu și frații mei am avut ocazia să dăm mâna cu prim-miniștri și președinți de state. Am cunoscut și ne-am învârtit printre lideri de talie mondială; ba chiar am avut ocazia să petrecem timp alături de ambasadori și cei din anturajele lor. Cei înstăriți și cei care dețin puterea reprezintă una dintre fațetele Indiei. Cu toate acestea, nu-mi pot explica de ce azi mă dau înapoi de la o astfel de viață publică. Pot doar să vă spun că are de-a face cu modul în care Dumnezeu mi-a modelat viața. Simt într-adevăr o mare povară pentru cei care trăiesc în sărăcie și mi-e foarte ușor că mă raportez la oamenii obișnuiți.” (p. 20-21)

Un răspuns to “Călătorind de la răsărit la apus (1)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: