Călătorind de la răsărit la apus (6)

calatorind-de-la-rasarit-la-apus-180

Călătorind de la răsărit la apus – Ravi Zacharias, R.S.B. Sawyer, Newordpress, Arad, 2013, 248 p.

“Cele mai multe biserici pur şi simplu nu le ofereau tinerilor oportunităţile de care avuseserăm noi parte. În primul rând, nu se obişnuia ca tinerilor să li se permită să predice. Acele oportunităţi ne-au fost acordate dintr-un singur motiv – oamenii extraordinari care conduceau organizația Youth for Christ. YFC îmi oferise o serie de oportunități care au fost de importanță maximă în punctul acela de cotitură din viața mea: studii biblice, întâlniri de tineret, tabără, Congresul de tineret și șansa de a-mi mărturisi credința. Dacă nu ar fi existat organizația YFC și acei oameni cu un caracter deosebit care s-au dedicat creșterii noastre, prietenii mei și cu mine nu am fi fost salvați. Fred David și John Teibe au investit în noi tot ceea ce aveau.

După umilința încercării mele de sinucidere, nimeni nu s-a așezat lângă mine să-mi spună: “Ai un viitor înaintea ta. Nu vrei să te ajut să ți-l îndeplinești?” Fred și John au fost primii care m-au ajutat să îmi văd calea în lumină. Mama mea m-a sprijinit întotdeauna prin tot ceea ce treceam – iubindu-mă, îmbrățișându-mă și purtându-mi de grijă. Dar acești oameni au îmbogățit atingerea ei prin cuvinte. Ei au văzut în mine ceva și nu doar au încurajat lucrul acela; au trudit din greu pentru a-l vedea împlinit.

Truda lor din timpul scurt petrecut în Delhi a avut mult rezultate. După ce a fost instruit de John Teibe, Victor Manogaram, un indian, omul smerit care fusese folosit pentru convertirea lui Sunder, a devenit în cele din urmă directorul Youth for Christ în Asia. Kenny Gnanakan, muzicianul talentat, a studiat teologia în Australia. AM rămas prieteni, iar astăzi, Ken este director al organizației International Needs, o lucrare importantă care pregătește creștini pentru a urma cariere în comerț, agricultură și alte profesii. Sunder a devenit pastorul unei mari biserici din Toronto, Canada.” (p. 142)

Un răspuns to “Călătorind de la răsărit la apus (6)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: