Biserica Baptistă din Baia Mare (6)

biserica-baia-mare-180

Biserica Creștină Baptistă Română din Baia Mare 1930-1990: istorie și reflecții – Vasile Bel, Editura Risoprint, Cluj, 2015, 197 p.

“Muscan Teodor, născut în 1930, povesteşte cum jandarmii duceau la post pe toţi cei ce erau în adunare (adunarea din case) chiar și pe copii, dar aceștia fugeau, iar jandarmii îi lăsau să fugă. Pe frați îi țineau în arest până a doua zi și apoi îi lăsau să meargă acasă. Într-o zi, prin anul 1935, părinții lui Toader Gheorghe și Ana au fost chemați de preotul catolic la niște vecini ca să fie lămuriți să se lase de credință. Aici a fost de față și copilul Toader, care avea 5 ani, dar și jandarmii veniți să-i intimideze ca să renunțe la credința lor. Văzându-se încolțiți din toate părțile cu întrebări și cu învățături, dar și cu o asistență cam ostilă, acești doi credincioși s-au gândit să aplice mai bine metoda Mântuitorului lor, care nu a răspuns acuzațiilor, și ei au tăcut. Atunci diacul a luat cuvântul și le-a spus clar și răspicat: “Auzi Gheorghe, mai bine ai fi murit prizonier în Rusia decât să fi adus această cale greșită.” Așa de mare era ura unor oameni față de acești credincioși, care aveau pacea lui Dumnezeu în inimă.” (p. 96-97)

“Odată cu venirea comunismului a început un alt sistem de persecuție, care era mai perfid și cu o viclenie șireată care făcea suferința mai profundă, dar cu toate acestea, frații aveau o înfățișare plăcută, care nu trăda deloc zbuciumul din viață și din suflet.” (p. 102)

Publicitate

Un răspuns to “Biserica Baptistă din Baia Mare (6)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: