Biserica Baptistă din Baia Mare (7)

biserica-baia-mare-180

Biserica Creștină Baptistă Română din Baia Mare 1930-1990: istorie și reflecții – Vasile Bel, Editura Risoprint, Cluj, 2015, 197 p.

“În 1939 [Mihai Costin] primește de la Uniunea Baptistă recunoașterea de lucrător în Biserica din Baia Mare, care avea un număr de 37 de membri. A condus biserica în vreme de război, alături de fr. Miclăuș Nicolae, care întocmea actele și apoi alături de pastori angajați.

De multe ori a fost chemat la Securitate și a fost făcut făcut membru de partid cu forța, dar fratele le-a spus: “Nu mă faceți membri de partid, că eu la biserică tot mă duc!” Ei au replicat: “Nu te vei mai duce tu!” Însă fratele frecventa biserica, iar în concediu pleca în misiune la Corni, Oarța. Dacă au văzut că nu se lasă de biserică și cineva l-a pârât la partid, la o ședință a fost propus pentru excludere, dar fratele le-a înmânat carnetul de membru zicând: “Aici este carnetul, eu am zis să nu mă faceți pentru că de biserică nu mă las.”

Lucra la uzina de plumb, unde era maistru zidar șamotor la cald, era numit “bătrânul uzinei” pentru că era apreciat și se pricepea la meserie.” (p. 134)

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: