1990 – Evanghelizare cu Luis Palau la Oradea, București și Timișoara

13

„În ziua cruciadei, 22 mai, o fanfară în marș pe arterele principale ale orașului a dat de știre populației de evenimentul care va avea loc pe stadionul orașului în după masa zilei. Sute de mașini și tramvaie supra-aglomerate s-au îndreptat spre stadion.

La ora 6 după masa, cele 30.000 de locuri ale stadionului sînt ocupate, şi mulţimea încă soseşte. A intrat Luis Palau. O vreme minunată, soare cald de început de vară. Corul format din corurile bisericilor evanghelice din oraș, peste 600 de persoane, a intonat primul imn de glorificare a lui Dumnezeu. Pentru prima dată răsunau sfintele acorduri în tribunele acestui stadion. […]

Luis Palau a plecat apoi la Bucureşti, unde a predicat trei zile pe stadion și apoi la Timișoara. Cu toate că în aceste două localități nu a fost o participare atît de numeroasă ca la Oradea, totuși răspunsul a fost proporțional la fel de mare. Luis Palau a declarat că un asemenea răspuns n-a avut niciodată în toți cei 24 de ani de cînt colindă lumea predicînd Evanghelia.

În total, participarea la serile de evanghelizare a fost de 215.000 oameni, dintre care 46.000 au răspuns invitației de a-L primi pe Isus Cristos ca Domn și Mîntuitor al vieților lor.

În prima seară în care Luis Palau a predicat la București, Televiziunea Română a filmat întregul serviciu. Apoi, împreună cu echipa de televiziune a lui Luis Palau, au pregătit o oră de transmisiune la Televiziunea Română, în care a fost inclusă întreaga predică din seara aceea. Programul a fost transmis în prima duminică la ora 11 dimineața, în locul obișnuitei slujbe ortodoxe. A fost prima emisiune evanghelică din România care s-a transmis la televiziune pentru întreaga țară.”

14

nicolae-moranciu-apa-vie-3

În articolul din revista Apa Vie am găsit în poze doi prieteni bărboși: Cornel Adrian Betiuc (Câmpulung Moldovenesc) și Nicolae Moranciu (Oradea).

În ianuarie 1990, împreună cu cîţiva prieteni, Nicolae Moranciu pornise primul post TV independent din România – TVO.

După ani, fostul star al TVO a lăsat dezmăţul şi s-a făcut baptist.

Publicitate

2 răspunsuri to “1990 – Evanghelizare cu Luis Palau la Oradea, București și Timișoara”

  1. Alin Cristea Says:

    Reblogged this on RoEvanghelica.

  2. Feri Lidia Halasz Says:

    La stadion mi-am predat inima Domnului…slava LUI !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: