Comentariu pe contul Facebook al lui Dorin Mureșan

Dorin-Gabriel Mureșan: O întrebare (fără substrat ironic sau acuzator), la care aștept cu sinceritate răspunsuri sincere: în ce măsură make-up-ul (adică acțiunea de a te înfrumuseța, folosind produse cosmetice) se subordonează modelării chipului veacului acestuia? Rețineți: nu am nimic împotriva unei minime înfrumusețări. Unde este însă limita? Este make-up artistul un „angajat” întru modelarea chipului veacului acestuia? (Iertați-mi folosirea expresiilor luate din Biblie, dar mă interesează și interpretarea lor). Așadar… ?

Alin Cristea: Reflectiile mele din anii trecuti au de a face cu citeva chestiuni:

1) Chestiunea aranjarii feminine are de a face cu… suprafetele. Cu extremitatile. Din punct de vedere crestin, interesul ar trebui sa fie pentru machiajul… interior. Dar in privinta machiajului interior, sint alte reguli, cu totul diferite de machiajul exterior. A fi autentic in interior e pur si simplu lege de baza, e… CONSTITUTIA universului interior. Fara Constitutie, nu pot fi dezvoltate legile universului interior, care devine haotic, precum o tara cum e Romania. :)

2) Sint lucruri in lumea noastra care nu pot fi inlocuite. TIMPUL, de exemplu. Sau… sprincenele! Sint pur si simplu uimit cit se pot pensa umanoidele, iar cind nu mai au arcuirea autentica, dau cu ceva inchis peste. Firele din sprincene sint… aproape unice. Cresc greu la loc… Ar putea mai bine sa-si smulga parul, decit sprincenele!…

3) Cosmeticele sint o… INDUSTRIE. Deja nu mai vorbim doar de machiaj, ci de un aspect relevant al omenirii (occidentale) in secolul XX. Tot cu uimire am vazut femei de serviciu cu parul vopsit. Ca sa nu mai zic de vinzatoarele care au nu stiu cite culori la unghi si peisagistica miniaturala…

4) Cind eram student la Petrosani, mergeam la facultate pe jos citeva statii, impreuna cu doi colegi, care nu aveau treaba cu biserica, ca mine. La amiaza, cei trei o sorbeam din ochi pe colega de serviciu a mamei mele, care mergea sa o schimbe la gjhiseu, la Telefoane, la posta. Ei bine, toti trei aveam un punct de vedere comun: de ce frumusetea asta de femeie se da cu atita ruj si cu culoare (mov parca) pe pleoape?

5) Femeia ar trebui sa se gateasca pentru barbatul ei. Problema e ca se gateste pentru EA. E o chestiune egocentrica! Se gateste dupa… MODA! Ceea ce e, deja, o mare prostie! Asadar, nu machiajul e chestiunea in discutie… :)

6) Putem lua si un exemplu interesant din Biblie – Deuteronom 21:10-14. Femeia frumoasa din rindul celor cuceriti putea sa devina nevasta unui israelit, dupa o luna de doliu. Cit ii crestea parul intr-o luna, dupa ce si-a ras capul?…

7) Exista mai multe exemple in Biblie care arata ca sotiile (probabil seducatoare) nu doar ca i-au sedus pe sotii lor, ci i-au facut sa accepte idolii lor. Chestiunea nu este cit sa fie machiajul de gros, ci daca o femeie (seducatoare) poate fi privita altfel decit un exponent al unei lumi de tip spiritual.

Nu o mai bag in discutie pe Eva, ca sar umanoidele la beregata mea… :))))

Un răspuns to “Comentariu pe contul Facebook al lui Dorin Mureșan”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: