O postare pe Facebook

În această dimineaţă, la penitenciarul din Oradea, am predicat tot din textul, extraordinar, din Romani 3:19-31. Nu am spus mai nimic nou faţă de duminica trecută, dar au fost alţi deţinuţi decît cei de duminica trecută. Dacă acum o săptămînă le-am arătat poza cu pastorul Dugulescu botezîndu-l pe ucigaşul Beniamin Jianu în 2000 la penitenciarul din Arad, astăzi am mai luat încă două cărţi cu mine şi le-am amintit şi alte exemple de vieţi transformate: un deţinut convertit pe care îl aminteşte Vasile Tofan în cartea sa – Eram orb, dar acum văd – şi Petrică Bohuş, preşedintele filialei Bihor a Asociaţiei Poliţiştilor Creştini, din cartea Vieţi transformate, care conţine mărturii şi ale altor oameni.

M-am bucurat că unul dintre deţinuţi mi-a cerut cartea, iar altuia i-am lăsat pentru o lună cartea lui Dugulescu – Ei mi-au programat moartea. Tot azi cineva mi-a înmînat un exemplar al revistei Îngerul salvator, Anul 7, Mai 2014, revistă de misiune creştină pentru închisori.

De asemenea, mi-am notat cînd au avut loc cele trei botezuri în penitenciarul din Oradea:

26 octombrie 2008 – 9 persoane
17 noiembrie 2010 – 15 persoane
25 august 2013 – 21 persoane

Azi a fost cu noi și unul dintre cei care s-a botezat în 2008. A stat 10 ani în pușcărie. De doi ani face parte dintr-o biserică mare din Oradea, de un an cîntă în cor. Mărturia lui de 10 minute face cît 10 predici de ale mele… Sau mai mult. :)

Adaug aici o poză de săptămîna trecută, cînd Vasile Tofan a fost în mai multe zile la penitenciarul din Oradea.

4

Nelu Popa merge de 9 ani la penitenciarul din Oradea. Îi știe pe nume pe mulți deținuți, se roagă pentru ei pe nume și coordonează închinarea de duminică dimineața.

Vasile Tofan a fost vicecampionul României la box în 1992, în 1993 a ajuns în Germania, a participat la două furturi de bijuterii și a ajuns în închisoare. Acolo l-a găsit Dumnezeu. În 2002 și-a lansat cartea, iar anul acesta a fost reeditată. Conduce o asociație creștină prin care face vizite în penitenciarele din România.

Nicolae Moranciu a fost directorul primei televiziuni libere, în 1990 – TV Oradea. De cîțiva ani, mult milosul Dumnezeu i-a schimbat viața. El cîntă de cîțiva ani cu chitara cu deținuții, de cîteva luni m-a chemat și pe mine cu chitara. Și tare bine mi-a prins… :)

Publicitate

Un răspuns to “O postare pe Facebook”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: