Eram orb, dar acum văd (8)

eram-orb-180

Eram orb, dar acum văd – Vasile Tofan, Editura Risoprint, Cluj, 2015, 195 p.

“Bogat nu mă întorceam, dar experienţa pe care am avut-o acolo, în Germania, a schimbat radical viața mea; Vasile Tofan, cel de dinainte de-a pleca să cucerească gloria lumii, rămăsese în penitenciarul din Braunschweig, “murise” acolo; acum eram un om total schimbat, un om cu gândire nouă, înnoită prin Cuvântul lui Dumnezeu, de Duhul Sfânt.

Tot timpul călătoriei m-am gândit la timpul petrecut în penitenciar și la modul minunat în care Dumnezeu mă binecuvântase. […]

Celor din familia mea şi rudelor mele le venea greu să creadă că nu mai eram cel de odinioară. Credeau că mă prefac. Îi înţelegeam, deoarece niciunul dintre ei nu era familiarizat cu Sfânta Scriptură, Cuvântul vieții, care-mi schimbase mie viața în mod dramatic și radical. Credința lor era una formală, ca a celor mai mulți oameni. Se rezumau la niște ritualuri pe care le urmau și asta era tot. Nu știau nimic despre nașterea din nou. Nu știau nimic despre sărbătoarea pe care o țineau după datina și după tradițiile omenești.” (p. 151-152)

Publicitate

Un răspuns to “Eram orb, dar acum văd (8)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: