Liderul cu „cârjă” (5)

liderul-cu-carja-180

Liderul cu „cârjă” – Dan B. Allender, Editura Metanoia, Oradea, 2015, 253 p.

“Dumnezeu iubeşte conducătorii şovăielnici, ba mai mult, El iubeşte acei conducători şovăielnici care sunt conştienţi de teama, confuzia și frângerea lor. De fapt, se pare că are o înclinație specială pentru cei rebeli și nesăbuiți. Alege Dumnezeu să folosească liderii necăjiți, pentru că nu există destui oameni atât de nechibzuiți să spună da sau alege El pe cei slabi, pentru că aceștia slujesc un scop unic tocmai prin slăbiciunea lor? Răspunsul este da.

Dumnezeu cheamă niște conducători care să relateze o istorie a răscumpărării prin viețile lor în timp ce îi conduc pe alții spre istoria răscumpărării lui Dumnezeu. Conducătorii sunt în principal oameni care împărtășesc și care fac istorie. Oamenii cu probleme sunt chemați să fie lideri pentru că ei pot crea și pot relata niște istorisiri convingătoare. Oamenii normali, rezonabili, precauți nu sunt suficient de angajați în această viață pentru a putea da naștere la niște istorisiri mărețe. Ei stau pur și simplu în așteptarea unui conducător capabil să împărtășească o istorie care să-i angajeze într-o viață ce merită trăită.

Liderii cu probleme trăiesc mereu conștienți de slăbiciunea lor, iar noi știm că în slăbiciune ajunge harul să fie înălțat. Slăbiciunea este ideea principală a Evangheliei, motiv pentru care ea este o veste bună pentru noi, cei care nu suntem atât de sănătoși, fericiți sau sfinți. Conducătorii slujitori ai lui Dumnezeu trebuie să cheme poporul lui Dumnezeu la pocăință și credință. Ce modalitate mai bună ar putea folosi Dumnezeu pentru a face lucrul acesta decât transformându-i mai întâi pe lideri, acei oameni care au mai mare nevoie de har decât cei pe care îi învață, îi încurajează și îndrumă? […]

Conducerea care îl imită pe Isus nu va fi una normală. Nu va fi ceva la care să te aştepţi sau să îţi doreşti, de cele mai multe ori. Ea va fi ceva neaşteptat, ceva neobişnuit, ceva care va emite pretenţii asupra trupului şi sufletului nostru, asupra averii, reputaţiei şi a celorlalţi idoli mărunţi care ne oferă un sentiment de siguranţă şi satisfacţie.” (p 76-77)

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: