Șapte zile care împart lumea (10)

sapte-zile-180

Șapte zile care împart lumea: începutul conform Genesei și științei – John Lennox, Newordpress, Arad, 2015, 256 p.

“Este binecunoscut faptul că cei mai mulţi fizicieni par să se poată împăca cu perspectiva că originea spațiului și a timpului este o singularitate. Cu siguranță, adepții evoluției teiste par să accepte ideea că Dumnezeu a fost responsabil, în calitate de Creator, pentru acea singularitate – El este Cauza Primară. Universul nu a venit în ființă prin procese naturale. Motivul pentru care există ceva este pentru că Dumnezeu a voit acest lucru.

În al doilea rând, după cum am arătat mai devreme, mulți adepți ai evoluției teiste susțin că originea vieții omenești a necesitat o anume discontinuitate supranaturală.

În al treilea rând, și cel mai important, o parte a istoriei credinței creștine este reprezentată de faptul că au existat și alte singularități în istoria mai recentă – îndeosebi întruparea și învierea lui Isus Cristos. Aceste evenimente au o dimensiune fizică, dar în mod clar ele nu intră în sfera puterii de explicare a legilor naturii. Dimpotrivă, aceste evenimente au fost provocate, după cum indică Noul testament, prin aportul direct al puterii divine din exterior. Și totuși, aceia dintre noi care suntem creștini credem că aceste evenimente au avut loc cu adevărat, chiar dacă mulți dintre colegii noștri, oameni de știință atei, protestează (în mod eronat) că legile naturii interzic astfel de evenimente.

Așa stând lucrurile, găsesc ciudat faptul că unii creștini par să considere o dificultate apriorică afirmația că au existat și alte singularități în trecut, cum sunt originea vieții și originea ființelor omenești. Cu siguranță, dacă accepți, să spunem, cel puțin trei singularități majore – Creația, Întruparea și Învierea – nu se poate aduce nicio obiecție de principiu credinței în mai multe singularități (relativ puține), îndeosebi dacă există atât dovezi biblice, cât și științifice în sprijinul lor.” (p. 226-227)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: