Fii tare! (9)

fii-tare-180

Fii tare! – Nick Vujicic, Editura Scriptum, Oradea, 2015, 182 p.

“Ani de zile m-am rugat ca Dumnezeu să-mi dea mâini și picioare și, dacă nu, măcar să-mi dea ceva care să mă ajute să înțeleg planul lui Dumnezeu pentru mine. Am apelat la Biblie pentru a găsi răspunsuri, și într-o zi am găsit pasajul din Ioan 9:1-3, care mi-a schimbat cu adevărat viața.

Pasajul spune că Isus a întâlnit un om care se născuse orb. Unul dintre ucenici L-a întrebat pe Isus: “Cine a păcătuit: omul acesta sau părinții lui, de s-a născut orb?” Aceeași întrebare mă chinuia și pe mine. Greșiseră cumva părinții mei cu ceva de-L înfuriaseră pe Dumnezeu? Mă născusem eu fără membre ca o pedeapsă la adresa lor? Sau eram eu pedepsit din cine știe ce motive?

Când am citit următoarea parte a acelui pasaj, m-au trecut toți fiorii. De fapt, m-a lăsat mască. Era ca și cum și eu fusesem orb, dar mi se deschiseseră ochii între timp. Isus le răspunde ucenicilor la întrebarea pusă despre orb: “N-a păcătuit nici omul acesta, nici părinţii lui, ci s-a născut așa ca să se arate în el lucrările lui Dumnezeu.”

Din momentul acela, am început să cred că Dumnezeu m-a creat cu un scop. Nu am înțeles pe deplin care ar putea fi acel scop, dar am avut credința că El plănuia într-o zi să înfăptuiască o minune în viața mea, fie cumva să facă niște minuni prin mine.

Pasajul despre bărbatul acela născut orb chiar mi-a schimbat viața prin faptul că mi-a schimbat atitudinea.” (p. 119-120)

Un răspuns to “Fii tare! (9)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: