Un comentariu pe contul Facebook al lui Samuel Caba

Samuel Caba a afișat o înregistrare cu închinare săltăreață:

Și a adăugat următorul comentariu:

„Trăim vremuri in care vedem ca Duhul aduce trezire in biserici istorice, biserici care tot mai mult tânjesc după lucrarea Duhului SFANT, in timp ce bisericile neoprotestante care se lauda cu Duhul SFANT, sunt tot mai religioase si rigide in programele lor, încât daca Duhul ar vrea sa intervină, nu ar avea loc datorită faptului ca deja programul e făcut si nu e voie sa schimbam ceva :)”

Alin Cristea: Criticarea bisericilor neoprotestante nu reprezinta o chestiune de prim rang in ceea ce priveste manifestarea Duhului Sfint. Astfel de imagini si IDEI ar trebui folosite cu rezerve. Luther si alti reformatori sobri nu ar avea ce sa caute intr-o astfel de perspectiva saltareata a Duhului Sfint.

Ninel Si Flory: E ca și când ai spune ca noi dictam cum se poate manifesta Puterea Duhului Sfânt intr o Adunare!

Ninel Si Flory: Iar să nu uitam în ce secol a trăit Luther și ca El și schimbat doar parțial modul de a gândi religios!

Alin Cristea: Ninel Si Flory are o opinie timpita despere „programul deja facut”. E clar ca ori nu a prea citit Vechiul Testament (unde Dumnezeu a impus cu strictete „prgrame deja facute”) ori nu vrea sa ia in seama faptul ca Dumnezeu este un Dumnezeu al orinduielii. :)

Emanuel Bodea: programele gata facute este o rialitate in biserici sablone lo ora de rugaciune la studiu biblic totul este mecanic si lipsit de putere ce argument mai clar vreti totul e formal se cinta se spun poezi se predica de pe internet si bisericile mor

Alin Cristea: Imi pare rau ca Emanuel Bodea a avut ASTFEL de experiente. Asta nu justifica inchinarea saltareata. Pe de alta parte, am cele mai serioase indoieli ca Emanuel Bodea are destui ani de maturitate spirituala ca sa iau in seama „cugetarea” sa.

Caba Samuel Adrian: Daca Duhul SFANT s-ar retrage, multe biserici nu ar observa acest lucru…

Alin Cristea: Probabail… :) Am mai auzit astfel de observatii „destepte”, cind eram la gradinita in viata de credinta…

Alin Cristea: Ma intreb, destul de des, cum de nu isi dau seama cei care accentueaza DOAR o Persoana din Sfinta Treime ca se afla limita ereziei…

Alin Cristea Nu e Cristos Capul Bisericii? Nu e datoria Duhului Sfint sa aduca aminte invatatura lui Cristos? (Ioan 14:15)

Alin Cristea: Voi in ce Cristos credeti? Ca ala in care cred eu nu era mare amator de inchinare saltareata…

Alin Cristea: Cica trebuie sa ne luam crucea in fiecare zi… Nu CD Playerul…

Emanuel Bodea: asta nui opservatie e rialitatia din bisericile care se golesc pentruca sunt pline de formalism religios si legalism uameni care vin la biserica cala muzeu la biserica vi sa sa te inchini lui dumnezeu in cer inchinaria este primordiala pentru hristos la fel in biserica sa

Alin Cristea: uameni?

Alin Cristea: inchinaria?

Alin Cristea: opservatie?

Alin Cristea: CINE are legimititate sa vorbeasca despre biserici? Emanuel Bodea? Nici sa scrie nu stie, dar vrea sa faca analiza si sinteza?

Alin Cristea: Daca nu stiti sa meditati la Cuvintul SERIOS al lui Dumnezeu si nu sinteti in stare sa pricepti frumusetea ideatica si spirituala a unei piese de Bach, asta nu inseamna ca NOI va plictisim pe VOI! Asta inseamna ca VOI ne plictisiti pe NOI cu pretentii de puberi intirziati care vor sa se dea in tiribomba, ca altfel nu simt ca traiesc.

Caba Samuel Adrian: Hristos este Cuvântul lui Dumnezeu, in Cuvânt scrie:
“Lăudați-L pe Domnul! Cântați Domnului un cântec nou; cântați lauda Lui în adunarea credincioșilor! Să se bucure Israel de Făcătorul lui și să se înveselească fiii Sionului de Împăratul lor! Să-I laude Numele prin dansuri și să-I cânte cu tamburine și cu lira! Căci Domnul Își găsește plăcerea în poporul Său; El îi încununează pe cei smeriți cu izbăvire. Să salte de veselie credincioșii îmbrăcați în slavă! Să strige de bucurie în așternuturile lor!”
Psalmi 149:1-5 NTR
Si

“«După aceea, Mă voi întoarce și voi ridica cortul căzut al lui David. Îi voi ridica ruinele și-l voi reclădi,”
Faptele Apostolilor 15:16 NTR

Ce cruce? Isus a venit sa îmi ia povara si nu sa ma ajute sa o port!
Acolo Isus se referă la faptul ca cine iL urmează pe El, trebuie sa își condamne firea la moarte pe cruce !

Aline, știu ca iti plac contrazicerile dar nu am chef de chestii de genu acum emoticon smile
Am răspuns ca sa știe si alții adevarul.
Si mie îmi place si Bach si muzica clasica dar asta nu înseamnă ca nu pot sa iL laud pe Domnul cu toată ființa mea!

Va rog numai sa Nu va contraziceți urat si cuvinte porcoase, in rest, contraziceri plăcute va doresc:) !

Alin Cristea: Nu este adevarat, Samuele, ca imi plac contrazicerile. Imi place polemica. Dar polemica inseamna cu totul altceva decit contraziceri. Dar faptul ca nu ai „chef de chestii de genu acum” nu e relevant. Caci eu nu polemizez doar intr-un loc, nu sint limitat de permisiunea cuiva.

Alin Cristea: Faptul ca ai scos mitraliera de versete nu ma impresioneaza cu nimic. Arati doar ce nepregatit de polemica esti.

Alin Cristea: De asemenea, e datoria ta, de administrator al acestui spatiu public, dar mai ales de crestin, sa ai grija ca macar NUMELE noastre sa fie scrise corect. In plus, a fi patriot, vorba lui Plesu, incepe cu a vorbi corect limba patriei-muma.

Emanuel Bodea: se pare ca avem multa dictatura in biserici numai uni au dreptul la pareria sa ne respectam dreptul la pareri

Alin Cristea: Asa scrie in Biblie, ca Cristos, Capul Bisericii, i-a dat pe UNII sa fie… Dreptul la opinie nu este un drept bisericesc!

Alin Cristea: In bisericile voastre, VOI asa procedati? Va adresati oricind oricum? Va stilciti numele? Lui Cristos cum ii spuneti? Critos?

Alin Cristea: https://romaniaevanghelica.wordpress.com/2015/10/21/un-comentariu-pe-contul-facebook-al-lui-samuel-caba

Alin Cristea: Iata, discutia poate continua pe blogul meu. Dar sa fie clar ca nu permit ACOLO stilcirea numelor si scrierea cu numeroase greseli. Si nu oricine isi poate exprima ACOLO opinia, ca doar sint destui care au scris minciuni si dezinformari de-a lungul anilor, de ce le-as permite? Nu toti avem aceeasi maturitate si nu toti avem aceeasi autoritate si responsabilitate. Teoria egalitarismului invocata de Emanuel Bodea e falsa, atit in societate, cit si in biserica.

Emanuel Bodea: sa nu confundam internetul cu biserica iar in ce priveste biserica cristos na luat nimanui dreptul dia vorbi si dias spune punctul de vedere dumnezeu apus slujitori in biserica nu stapini

Alin Cristea: Nadajduiesc ca in biserica sint slujitori, nu stapini. DAR NU ASTA ERA SUBIECTUL.

Alin Cristea: E clar ca e confundat Internetul cu biserica de copilasii in credinta care vor sa gingureasca si ei ceva, sa fie si ei bagati in seama, ba chiar sa-si dea cu parerea despre lumea adultilor.

Alin Cristea: As vrea sa vad si eu biserica aia progresista unde se permite cuiva sa stilceasca numele altcuiva.

Alin Cristea: Dupa numai o ora, postarea mea cu conversatia de aici a ajuns pe locul intii in Top Posts pe blogul Romania Evanghelica. Asadar, Caba Samuel Adrian, fii mai atent la chestia cu… chefu. Ca daca ma apuca pe mine cheful sa scriu IN FIECARE ZI despre chestiunile de pe acest cont, jar maninci. (M-am exprimat blind.) Gindeste-te ce au patit cu mine, in spatiul public, anii trecuti, pastori precum Marius Cruceru, Cristian Ionescu, Petru Lascau. Ca sa nu amintesc de gugustiucii care scriau tot felul de nazbitii si alunecau in MINCIUNA. Pe Internet (evanghelic) nu conteaza cheful tau, ci cheful meu. Am multi ani de pregatire pentru ASTFEL de momente. Ma rog ca Domnul, adica Sfinta Treime, sa imi dea discernamint si eficienta.

Florin Costache: N-o coment.

Alin Cristea: Traducere? ASTA nu e in limba romana… :))))) Vezi pagina: Fascinatia cratimei.

http://rotundu.wordpress.com/fascinatia-cratimei

Alin Cristea: Doara nu s-au adunat toti analfabetii la pocaiti…

Un răspuns to “Un comentariu pe contul Facebook al lui Samuel Caba”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: