Protocolul între Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Cultul Creştin Penticostal şi Secretariatul de Stat pentru Culte

protocol

Salutări în Numele Domnului nostru Isus Hristos!

În data de 21 octombrie 2015 a fost semnat Protocolul între Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Cultul Creştin Penticostal şi Secretariatul de Stat pentru Culte.

Forma întocmită de noi a suferit anumite modificări încât textul final agreat de cele trei părţi este cel din ataşament. El conţine prevederi cu privire la predarea Religiei în şcoală, învăţământul teologic preuniversitar penticostal, precum şi cu privire la învăţământul superior din Cultul Penticostal.

Din partea Cultului Creştin Penticostal, Protocolul a fost semnat de către preşedintele cultului, pastor Moise Ardelean, au mai fost prezenţi pastor dr. Ioan Bădeliţă – coordonatorul Departamentului de Învăţământ şi prof. Cătană Gheorghe – secretarul departamentului.

Din partea Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Protocolul a fost semnat de către dl. Ministru Sorin Mihai Cîmpeanu, fiind prezenţi de asemenea,dl.Gigel Paraschiv – Secretar de stat, dl.Cătălin Pâslaru – inspector general în minister pentru disciplina Religie şi dl. Romeo Moşoiu – consilier al ministrului.

Din partea Secretariatului de Stat pentru Culte, Protocolul a fost semnat de către dl. Victor Opaschi – Secretar de stat, fiind prezenţi şi trei consilieri.

Este important să facem cunoscut textul Protocolului în rândul pastorilor, profesorilor, părinţilor şi în toate unităţile de învăţământ penticostale,ministerul s-a angajat că îl va comunica inspectoratelor si unitatilor şcolare.

Cu consideraţie,

Prof. Gh. Cătană

Protocol-MEC-2015-semnat_Page_1

Protocol-MEC-2015-semnat_Page_2

Protocol-MEC-2015-semnat_Page_3

Protocol-MEC-2015-semnat_Page_4

Protocol-MEC-2015-semnat_Page_5

Protocol-MEC-2015-semnat_Page_6

Protocol-MEC-2015-semnat_Page_7

Protocol-MEC-2015-semnat_Page_8

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: