„Cetatea de piatră” a lui Marinel Blaj nu este una a adevărului

Cică: „…mi-am dorit ca această „Cetate de piatră” să fie una a adevărului, oricât de incomod ar fi acesta. Da, este adevărat, o „Cetate de piatră” are în zidurile ei şi pietre mai colţuroase. Dar viaţa însăşi e tot mai colţuroasă. Şi adevărul e de multe ori colţuros. De aceea poată că şi doare contactul cu el…”

cetateadepiatra.wordpress.com/2015/11/18/morminte-varuite-si-alte-constructii-social-eclesiale

Marinel Blaj nu face decît să îngroaşe numărul celor care cred că adevărul LOR contează.

Am avertizat în mai multe rînduri că Marinel Blaj nu promovează adevărul, ci varianta LUI de „adevăr”.

Două chestiuni, în legătură cu mine, sînt CLARE:

Pe blogul lui Marinel Blaj a apărut comentariul, cu totul lipsit de adevăr, al lui lui szromulus din 28 noiembrie 2014 la postarea lui Marinel Blaj din 24 noiembrie 2014, intitulată S-a terminat tarlaua… locală, care se referă, fără nici o îndoială, la mine:

„Nu poate fi coparat cu Mircea Badea. In ciuda faptului ca in ultimii 4-5 ani a fost fidel varanului, Badea are umor si este foarte creativ. Asasinul evanghelic de Oradea este sustinut de forte obscure, ezoterice si platit de alte religii sa infiereze evanghelicii. Are o minte diabolica ca Jigsaw din seria de filme Saw, face rau dupa care se simte foarte fericit :D”

Aceaste afirmaţii au generat din partea mea, după multă cugetare, la 10 săptămîni distanţă, în 17 februarie 2015, Scrisoarea deschisă către Biserica Baptistă Golgota din Arad, la care nu am primit nici un semnal pînă acum.

A doua chestiune CLARĂ a apărut într-un comentariu al lui Marinel Blaj pe blogul Rodicăi Boțan, din 13 iulie 2015, în care afirmă că aş fi scris o scrisoare adresată comitetului bisericii din care face parte.

Nu este adevărat ce scrie Marinel Blaj, că aș fi adresat scrisoarea comitetului bisericii.

Răspunsul meu public la minciuna lui Marinel Blaj a fost dat în 16 iulie:

Zăpăciții Marinel Blaj și Rodica Boțan

Așadar, fie și numai din perspectiva celor două chestiuni CLARE, în care este vorba de minciună (și răutate), Marinel Blaj nu poate pretinde că are apetenţă pentru adevăr.

Din păcate, cazurile în care Marinel Blaj a dovedit că nu este devotat adevărului sînt numeroase.

În plus, partenerul său de joacă pe Internet, paranoicul Vindecătoru, este binecunoscut pentru MINCIUNILE, dezinformările și bădărăniile pe care le produce de ani de zile.

Iarăși, fie și numai din această perspectivă a prieteniei declarate cu un mincinos notoriu, pretenția lui Marinel Blaj de a fi interesat de adevăr este falsă.

La rîndul lui, Vindecătoru i-a întors prietenia în stilul paranoic caracteristic:

„Poţi să te pupi şi cu Mănăstireanu, şi cu Papa, tu vei rămâne, pentru mine, acelaşi suflet bun şi curat.”

rasvancristian.wordpress.com/2015/02/05/cronici-mondene-167-serile-si-forumul-pandorei/#comment-27487

Așadar, nu adevărul stă la baza relației dintre Marinel Blaj și Vindecătoru, ci… simpatia (și antipatia față de oponenți comuni).

Dar Vindecătoru s-a dezis de simpatii ale sale, din cîte îmi aduc aminte doar pe Marius Cruceru l-a păstrat ca reper… :)

Deși acesta s-a dezis rapid de Vindecătoru, pe care îl nășise în blogosfera evanghelică…

Se poate lesne vedea că Marinel Blaj a folosit blogul său, „Cetatea de piatră”, pentru exhibarea frustrărilor sale, anunțînd cînd s-a enervat sau cînd nu mai poate răbda și cică trebuie să zică ce are de zis…

Păi dacă ar mai face așa încă cîțiva, cum ar arăta blogosfera evanghelică? (care e, oricum, cu mari carențe, din pricini asemănătoare)

Marinel Blaj și-a cultivat subiectivitatea, ceea ce nu e rău în sine, atîta timp cît nu exclude, jihadist, subiectivitatea altora și, mai ales, nu alterează ADEVĂRUL.

Precum mulți evanghelici, Marinel Blaj nu e interesat de alteritate, ci de conservarea unui mod de existență confesional-eclesial cu care e obişnuit şi în cadrul căruia pretinde că se bucură de respect.

A dat dovadă că îi lipseşte cultura dialogului, fiind mult mai interesat de poante ieftine şi scurtcircuitarea parcursului IDEILOR în spaţiul public. Din nou, acest stil e caracteristic multor evanghelici care se regăsesc în blogosfera evanghelică fie ca bloggeri (ofiliţi) sau în postura de comentatori (zgribuliți).

Totuși, Marinel Blaj încă nu și-a dat deplina măsură a ipocriziei sale.

După falsa declarație întru adevăr, ar mai lipsi să aflăm că a fost și plin de… dragoste.

Creștină, doară de care?…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: