Neînfricat (1)

neinfricat

Neînfricat – Josh McDowell, Cristobal Krusen, Editura Scriptum, Oradea, 2015, 218 p.

“Majoritatea conversaţiilor inserate în anumite scene sunt redate din memorie, cât mai fidel posibil. Titlul pe care l-am ales este Neînfricat, deoarece acest cuvânt descrie ceea ce am fost eu, indiferent dacă știam sau nu lucrul acesta la vremea respectivă. Pe măsură ce am crescut, m-am lovit de multe obstacole dificile, însă reacția mea instinctivă a fost aceea de a da tot ce era mai bun din mine. Am îmbrățișat filosofia de viață a lui Nietzsche: “Tot ceea ce nu mă omoară mă face mai puternic”, fără a avea nici cea mai vagă ideea despre cine a fost acest filozof.

Adversitățile m-au făcut într-adevăr mai puternic și mai hotărât. Am dezvoltat însă o putere superficială, un mecanism de apărare, o mască artificială, în spatele cărora ascundeam părți întunecoase. Lucrul după care tânjeam – după care rânjim cu toții – era o relație plină de dragoste cu cineva care să mă accepte așa cum sunt, indiferent de ceea ce ar fi văzut la mine.

Pe când aveam 11 ani, mă consideram cea mai singuratică persoană din univers, părăsit chiar și de Dumnezeu. Din anumite motive, pe care le vei afla în paginile care urmează, am renunțat la ideea că familia oferă stabilitate, că un tată oferă protecție și că cei din jur pot fi persoane de încredere. I-am întors spatele până și lui Dumnezeu, singurele momente când îmi aminteam de El fiind acelea în care Îi adresam insulte pline de mânie și injurii murdare. Nu aveam de gând să îmi recunosc falimentele și slăbiciunile. Din păcate, nu înțelegeam cât de distructiv poate fi pentru sufletul cuiva să trăiască într-o stare de negare totală a adevărului.” (p. 9-10)

Josh McDowell este un apologet creștin, evanghelist și scriitor. El susține în întreaga lume conferințe pentru tineri și familie, întărindu-le credința și relațiile. Este autorul sau coautorul a peste 140 de cărți, parte din ele traduse și în limba română, printre care: Sunt un tată bun, Generația înstrăinată, Martorul, Dovezi în favoarea învierii, Mai mult decât un simplu tâmplar.

josh-mcdowell-carti

30noi-bucuresti

Un răspuns to “Neînfricat (1)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: