Necenzurat (7)

necenzurat-180

Necenzurat. 39 de întrebări despre sex la care părinţii tăi speră să nu fie nevoiţi să-ți răspundă – Josh McDowell, Erin Davis, Editura Scriptum, Oradea, 2015, 194 p.

„Mulți spun că sexul este o chestiune privată între parteneri, că ceea ce se întâmplă în spatele ușilor închise nu e treaba nimănui, că statul nu este în măsură să emită legi care să influențeze comportamentul sexual, iar biserica nu are ce să se amestece în acest aspect. Până la urmă, individul este răspunzător de alegerile lui, corect? Greșit!

Dacă sexul este o chestiune privată, atunci de ce statul este obligat să suporte cheltuieli atât de mari cu avortul?

Dacă sexul este o chestiune privată, de ce guvernul SUA alocă miliarde de dolari pentru cercetări în domeniul SIDA?

Dacă consecințele sexului îi privește în exclusivitate pe cei în cauză, de ce, pe banii contribuabililor, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA investește atât de multă energie și timp pentru prevenirea și tratarea BTS?

Pentru că sexul ilicit nu este o chestiune privată între parteneri.

Sexul în afara limitelor impuse de Dumnezeu implică un cost imens pentru societate.

De pildă, în SUA; fiecare adolescentă însărcinată îi costă pe contribuabili aproximativ 100.000 de dolari. Și în fiecare an sunt peste un milion de adolescente care rămân însărcinate.

Dacă tinerele necăsătorite aleg să nască în clinici de stat, costul spitalizării este suportat de contribuabili. Când mamele adolescente solicită ajutor social pentru a-și întreține copilul, costurile sunt suportate de contribuabili. Când copiii abandonați, neglijași sau abuzați ale mamelor adolescente sunt luați în grija statului, costurile sunt, bineînțeles, suportate de contribuabili.

Cu toții plătim un preț uriaș pentru această „chestiune privată” care este sexul. Consecințele nu rămân în spatele ușilor închise și nu se limitează doar la cei care ales să se implice în practici sexuale. Prețul este plătit de întreaga societate. Pe de o parte, de instituțiile statului, iar pe de altă parte, de cei peste o jumătate de milion de copii născuți de mame adolescente în fiecare an.” (p. 82-83)

josh-mcdowell-carti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: