Dumbrava minunată (127)

d-17

Viorel Pașca pe Facebook:

„E intaia duminica a noului an si asa cum obisnuiesc de aproape 150 de saptamani, incerc prin cuvintele-mi sarace si putine la numar sa „aduc Dumbrava la voi”, sa traim impreuna bucuria de a fi de folos, de a schimba in bine starea multora si de a-i multumi lui Dumnezeu care ne poarta de grija. E adevarat insa, ca uneori situatiile prin care trecem nu sunt asa cum ne-am dori, dar „povara” acelor momente e parca mai usoara daca o „purtam” impreuna iar bucuriile sunt mai intense atunci cand le impartasim cu voi.

Saptamana a decurs linistita, fara evenimente speciale exceptand ziua de miercuri cand am adus de la morga si l-am inmormantat pe omul decedat saptamana trecuta. Datorita modului in care acesta a murit, preotul a rostit doar cateva cuvinte in fata gropii din cimitir, cerandu-i lui Dumnezeu sa-l ierte pe cel care satul de suferinta si chin a hotarat sa „plece” spre „alte lumi”.

Odata cu venirea frigului, cand temperaturile au scazut mult sub zero grade am inceput sa platim tribut prostiei saraciei si nepriceperii de care am dat dovada in anii de inceput, cand totul era facut „provizoriu”, cat mai repede si mai ieftin. Tevile de apa au crapat din cauza gerului, incalzirea la una din case n-a mai functionat din cauza multor „defectiuni”, asa ca primele doua zile din an au fost pline de activitate, descoperind noi si nestiute vulnerabilitati ale sistemului de apa, canalizare si incalzire conceput atunci.

Tot din cauza frigului care s-a napustit peste noi in aceste zile, atentia fata de bolnavii psihici trebuie sporita considerabil, deoarece o parte din ei au tendinta de a face „plimbari” mai lungi, in afara „zonei de siguranta” expunandu-se astfel hipotermiei sau riscului de a ingheta de tot. Si azi dupa amiaza ne-am mobilizat pentru a cauta o femeie care s-a strecurat din casa cu plapuma in cap, strabatand vreo doi kilometri de teren accidentat, fiind gasita in cele din urma fara probleme deosebite.

Avand in vedere nevoia mare de locuri, zilele trecute am inceput renovarea la o noua casa in Tinca, unde speram ca din primavara sa o putem da in folosinta. Am vazut din nou cum Dumnezeu raspunde nevoilor existente, si suntem convinsi de faptul ca peste cateva luni vom putea vedea inca o casa frumos amenajata prin harul, bunatatea si indurarea lui Dumnezeu si a celor care vor vrea sa se implice in acest sens.

Si tot pana in primavara dorim sa foram o fantana adanca in Dumbrava pentru a putea acoperi nevoia tot mai mare de apa. In urmatoarele luni, pana in Iunie, dorim de asemenea sa amenajam terenul de la casa voluntarilor incat acestia sa beneficieze de un mediu cat mai placut si mai relaxant in perioada slujirii lor la Dumbrava.

Ne sta in fata un an plin de provocari si probleme ce trebuiesc rezolvate, suntem constienti ca numai prin ajutorul Celui Atotputernic vom duce la bun sfarsit tot ce ne-am propus, ba mai mult stim ca El ne va surprinde cu binecuvantarile si minunata Sa grija fata de noi, asa cum a facut-o in ultimii zece ani. Privind inainte, cu speranta ca veti avea un an bun si linistit va doresc succes in tot ce veti face , sa fiti binecuvantati si sa fiti o binecuvantare.”

POZE: Lansare de carte – Dumnezeu poartă de grijă, de Viorel Pașca

POZE: Dumbrava minunată

Despre Viorel Pașca și Dumbrava

Bihon.ro: Omul lui Dumnezeu din Dumbrava

Digi24.ro: Viorel Pașca, fermierul care și-a transformat casa în cămin pentru 127 de oameni ai străzii

Observator.tv: Un om simplu, cu o inimă mare: un bărbat din judeţul Bihor şi-a transformat casa în azil

VoceaTransilvaniei.ro: Povestea bihoreanului Viorel Paşca, omul care îngrijeşte sute de persoane fără adăpost

Adevarul.ro: Îngerul oamenilor fără adăpost. Bihoreanul Viorel Paşca, de opt ani în slujba persoanelor abandonate de familie

Crișana: Masă caldă pentru săracii oraşului – Ajutor pentru supravieţuire

România Evanghelică: Viorel Paşca, unul dintre oamenii care mişcă ţara

Foreign Policy România, Nr. 44:

viorel-pasca-fp

Scriptum, Nr. 36, 2010:

lydia-36

Publicitate

Un răspuns to “Dumbrava minunată (127)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RomaniaEv.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: