Dumbrava minunată (128)

d-17

Viorel Pașca pe Facebook:

„Odata cu numarul mereu crescand al bolnavilor trimisi la Dumbrava, printre altele a crescut semnificativ si consumul de apa iar saptamana aceasta din cauza debitului scazut nu am mai putut folosi la capacitate maxima o parte din cele 14 masini de spalat care functionau in mod normal cate 6 ore pe zi. Nevoia forarii unui put adanc de vreo 80 de metri devenise evidenta dar pretul total care se ridica la 4000 de euro ne crea serioase probleme in acest sens. Desi am vazut de-a lungul timpului cum Dumnezeu poarta de grija, nu ne asteptam ca El sa raspunda atat de prompt si de aceasta data. La ora actuala e semnat deja contractul cu firma care va face lucrarea si de saptamana viitoare se va incepe la lucru.

O alta problema cu care ne confruntam e lipsa de locuri, numarul bolnavilor ajungand in aceste zile la 184, astfel ca pana la finalizarea lucrarilor de renovare la casa din Tinca ( probabil in primavara) am decis sa instalam vreo 15 paturi si in capela din Dumbrava . Pentru a face insa posibil acest lucru a trebuit sa muncim o saptamana intreaga iar de poimaine speram sa putem adaposti acolo primii bolnavi care asteapta de cateva zile sa ajunga la Dumbrava.

Tot in aceasta saptamana au fost aduse sase persoane, unele in stare grava cu slabe sperante de a se mai face bine . Unul din bolnavi are 78 de ani si in ciuda recomandarii medicilor a refuzat categoric amputarea piciorului aflat in stare critica cu cangrena in stare septica. Fara familie, neavand cine sa-l ingrijeasca, va ramane aici pentru ultima parte a calatoriei sale, iar noi ne vom simti mai mult decat onorati sa-i putem acorda adapostul si ingrijirea de care are nevoie.

Un alt bolnav a fost adus tocmai de la Brasov fara acte de identitate, avand tumoare cerebrala, mintea ratacita, fara casa, familie sau pe cineva care sa-i poarte de grija. Dimineata, era dezbracat de tot, iar scutecul, fata de plapuma, de perina si cearsaful erau rupte in bucati mici, facandu-ne astfel sa intelegem responsabilitatea ce o avem dar si privilegiul pe care Dumnezeu ni l-a acordat incredintandu-ne astfel de oameni.

In urma cu putine minute a sosit si ultimul pacient al saptamanii trimis cu ambulanta de la spital dupa ce in urma unei cazaturi si-a rupt bratul stang. Din spusele lui, locuieste de 25 de ani in subsolul unui magazin, dupa ce fratele sau a vandut casa lasandu-l pe strada. Fosta sotie e in Ungaria iar cele doua fete au viata lor neputand sau nedorind sa-l ingrijeasca.

Ne sta in fata o saptamana plina in care speram sa luam decizii bune, sa lucram eficient si sa ne ridicam la nivelul asteptarilor Marelui nostru Stapan. Pana ne vom „auzi” din nou, fiti binecuvantati si fiti o binecuvantare.”

POZE: Lansare de carte – Dumnezeu poartă de grijă, de Viorel Pașca

POZE: Dumbrava minunată

Despre Viorel Pașca și Dumbrava

Bihon.ro: Omul lui Dumnezeu din Dumbrava

Digi24.ro: Viorel Pașca, fermierul care și-a transformat casa în cămin pentru 127 de oameni ai străzii

Observator.tv: Un om simplu, cu o inimă mare: un bărbat din judeţul Bihor şi-a transformat casa în azil

VoceaTransilvaniei.ro: Povestea bihoreanului Viorel Paşca, omul care îngrijeşte sute de persoane fără adăpost

Adevarul.ro: Îngerul oamenilor fără adăpost. Bihoreanul Viorel Paşca, de opt ani în slujba persoanelor abandonate de familie

Crișana: Masă caldă pentru săracii oraşului – Ajutor pentru supravieţuire

România Evanghelică: Viorel Paşca, unul dintre oamenii care mişcă ţara

Foreign Policy România, Nr. 44:

viorel-pasca-fp

Scriptum, Nr. 36, 2010:

lydia-36

Publicitate

Un răspuns to “Dumbrava minunată (128)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RomaniaEv.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: