Exerciţiu de solidaritate – Dana Sisoev

„Între cei care s-au solidarizat cu Marius şi Ruth Bodnariu şi au decis să ofere sprijin (prin rugăciune, manifestaţii şi proteste, scrieri de tot felul), se distinge o primă categorie de oameni: aceia dintre noi care au văzut în familia celor şapte pe „aproapele căzut între tâlhari”, şi nu au putut trece pe lângă. Reacţiei empatice (primitive, după unii) a românilor, unii i-ar fi preferat o analiză mai detaşată, ce presupunea o cântărire atentă a impresiei pe care „isteria” noastră ar face-o asupra statelor civilizate, şi un calcul privind evoluţia relaţiilor cu Norvegia.

Deşi acestea din urmă nu trebuie ignorate, efortul celor care au adunat informaţii despre caz (venind cu clarificări şi dovezi lămuritoare) şi care au alimentat valul de solidaritate ce se formase încă din primele zile e nepreţuit! Sunt mândră de capacitatea noastră de a face front comun împotriva unei nedreptăţi!

O a doua categorie de oameni e reprezentată de cei care au văzut un pic mai departe: cele petrecute în Norvegia şi felul în care funcţionează Barnevernet-ul reprezintă vârful unui aisberg ce constituie o ameninţare. Căci avem o legislaţie asemănătoare, iar subminarea familiei (care ia diferite forme, începând cu redefinirea ei şi continuând cu preluarea funcţiilor sale de către Stat) e un prim pas spre colapsul societăţii. Dar a înţelege că „drobul de sare” poate aduce nenorocirea nu e suficient. Faptul că am trecut, ca naţie, de etapa în care doar ne lamentăm mioritic la vederea pericolului şi am început să discutăm despre corecturi ce se pot face şi schimbări care să ne protejeze pe viitor, în vederea exercitării drepturilor lăsate nouă de Dumnezeu, e un pas înainte.

Astea fiind zise, mă solidarizez cu toţi cei care au înţeles, zilele astea, cine e aproapele şi datoria pe care o au, prin porunca lui Cristos, faţă de el. Mă solidarizez cu toţi cei care simt că e vremea, nu doar să afirmăm principiile credinţei creştine, ci şi să ne ridicăm pentru a ne apăra dreptul de a trăi conform acestora. Şi mă simt mândră, iată, de empatia şi solidaritatea românilor!”

Dana Sisoev, Hunedoara

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: