Exercițiu de solidaritate – Lucian Oniga

„Semnele trezirii

De ceva vreme încoace am început să urmăresc cu atenţie semnele anticipatei treziri spirituale care va avea loc, cu siguranţă, în ţara noastră. Cuvântul Scripturii referitor la Biserica triumfătoare, militantă şi plină de putere este tot mai des confirmat prin felurite profeţii atât din ţara noastră, cât şi din alte ţări. Nu am nicio îndoială că trezirea spirituală, la o scală mare, va veni. Întrebarea este când, cum, unde şi prin cine va începe?

Poate Domnul să folosească drama familiei Bodnariu, extrem de greu încercată, ca să atingă nu doar emoțiile, ci și simțurile noastre spirituale?

Observ cu bucurie câteva semne care îmi dau și mai multă încredere că Domnul are planuri mari cu Biserica românească:

1. Folosind cazul familiei Bodnariu, Dumnezeu a reușit să scoată Biserica română în stradă cum nu a mai făcut-o niciodată la scala aceasta. Unitatea interconfesională creată în jurul acestui caz și a altora asemănătoare este fără precedent!

2. Biserica română descoperă și alte scopuri spirituale, între care și acela de a fi o voce care apără public pe cel nedreptățit. Dragostea, mila și dreptatea sunt virtuți care intră din nou în centrul atenției Bisericii lui Hristos.

3. Folosind acuzele aduse familiei Bodnariu, Dumnezeu dă posibilitatea credincioșilor români să se evalueze în privința metodelor de creștere a propriilor copii, dar și oportunitatea de a acționa în favoarea celui slab și oropsit aflat pe teritoriul țării noastre. (Avem încă multe bârne de scos din ochii noștri.)

4. Biserica română devine tot mai preocupată de implicarea în societate, răspândind lumina lui Hristos în orice loc și pe orice cale. Acțiunea de strângere de semnături în vederea referendumului pentru clarificarea articolului din Constituție care să definească familia ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie este doar unul dintre exemplele pozitive în acest sens.

5. Dialogul interconfesional, unitatea celor care sunt “în Domnul” dincolo de barierele confesionale, rugăciunile necurmate și disponibilitatea celor care stau la îndemâna lui Dumnezeu pentru a fi folosiți vor aduce, cu siguranță, așteptata trezire! Ea va întrece granițele României și va fi o mare binecuvântare și pentru alte popoare.

Doamne, vie Împărăția ta!”

Lucian Oniga, Bistriţa, preşedintele organizației Peniel

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: