Comunicare și APEL – 25 ianuarie 2016

Joi, 28 ianuarie 2016, probabil voi fi la Bucuresti (mai exact linga Bucuresti, la Jilava), la emisiunea Cuvantul care deschide, realizator: Cornel Pavel Darvasan, subiectul discutiei fiind in legatura cu (protestele de solidaritate cu) Cazul familiei Bodnariu. De saptamini bune adun informatii despre acest caz, mai exact despre cum presa si mediul evanghelic reactioneaza.

Pe pagina Cazul familiei Bodnariu – Cronologie si LINKURI sint peste 150 de intrari. Daca as avea citeva ore la dispozitie (dar nu am), as adauga inca 50 de intrari, din ultima saptamina.

Am bani de transport si am gasit gazda in Bucuresti cel putin pentru doua nopti. As vrea sa prind si dezbaterea de luni de la Biserica Baptista Adonai.

bucuresti-31ian2016

Dar la intoarcere am de platit 260 de lei curentul si chiria pe luna ianuarie. Asadar, fac din nou apel public, daca sint doritori (dintre cunoscuti si necunoscuti) sa sustina financiar aceasta calatorie de la Oradea la Bucuresti si inapoi si/sau alte aspecte lunare ale „ciudatei” mele vieti (si nemeritat de interesante).

De asemenea, anunt ca azi am luat hotarirea de a initia Oradea Evanghelica – revista lui Alin Cristea. Pe hirtie. E nevoie sa bag sub nas pastorilor si evanghelicilor oradeni citeva exemplare, ca sa vada cite se pot face cu o astfel de „fituica”. De mult ma gindesc la asa ceva, dar e vorba totusi de efort financiar, atit pentru design cit si pentru citeva exemplare din fiecarui numar.

Cazul familiei Bodnariu ofera un bun context pentru initierea unui astfel de proiect.

Am inceput acum doi ani si proiectul unei carti de informare „Oradea Evanghelica – Vectori social-confesionali”, din care am scris Introducerea si despre Biserica Emanuel.

As vrea sa scriu o scurta istorie a Bisericii Emanuel, dar va curge multa apa pe Crisuri pina voi incepe asa ceva, in afara de situatia in care apare vreun sponsor special pentru acest proiect.

Pina acum am finalizat doua carti de circa 80 de pagini fiecare:

1) Cazul Iosif Ton (2010-2011), in 2011

https://romaniaevanghelica.wordpress.com/2011/08/17/cartea-cazul-iosif-ton-2010-2011-tolba-cu-intentii

https://romaniaevanghelica.wordpress.com/2011/08/16/cartea-cazul-iosif-ton-2010-2011-prima-varianta-a-manuscrisului

2) Istoria Evanghelicilor din Romania, in 2015

https://romaniaevanghelica.wordpress.com/2015/08/12/istoria-evanghelicilor-din-romania-1-recunoasterea-cultelor-evanghelice-de-catre-statul-roman

Din cite stiu, nu exista o astfel de lucrare despre evanghelicii din Romania.

Mai ales in contextul Cazului familiei Bodnariu, aceasta lucrare ar trebui publicata miine. Pardon, AZI!

Asadar, dragi cititori, v-am comunicat (inca o data) intentiile mele si fac (inca un) APEL public pentru sustinere financiara, pe care palier doriti, dintre cele prezentate mai sus.

Locuiesc de 3 ani in chirie, fara sa am o sursa de venit. Traiesc, ca si voi, din mila Domnului. Doar ca eu constientizez mai mult asta. :)

Toate cheltuielile mele din acesti 3 ani sint din donatii ale prietenilor, rudelor, ale unor oameni cunoscuti si oameni necunoscuti.

In ceea ce priveste emisiunea lui Cornel Pavel Darvasan, va invit sa urmariti un interviu FOARTE interesant cu Catalin Vasile, fondatorul si directorul Prodocens Media, proiect care a aparut acum un an, care consta in transmisiuni directe ale unor evenimente din lumea evanghelicilor romani. Prodocens Media a transmis protestul de la Bucuresti din 9 ianuarie.

Catalin Vasile este (directorul Motorola pe Romania) / Manager tehnic la Zebra Technologies.

Din interviu veti afla numeroase detalii interesante din tineretea lui Catalin Vasile, de exemplu cum a plecat la facultate la computere la Craiova cu doua bagaje si o pereche de pantofi, TOATE prezentate cu o seninatate si naturalete debordante.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: