Marius Cimpoae: Samy Tuțac a pierdut încă o dată șansa de a-și asuma și de a-și îndrepta greșelile

„Un om trebuie să fie destul de mare ca să-și recunoască greșelile, suficient de deștept ca să învețe din ele și îndeajuns de tare ca să le îndrepte.” Alphonse Allais

Cu un titlu demn de un hit hip-hop, pastorul Samy Tutac încearcă din nou să deturneze adevărata cauză a problemei numită: LIMBAJUL și COMPORTAMENTUL unui pastor, președinte de comunitate baptistă și folosirea abuzivă a acestei instituții numită COMUNITATEA BAPTISTĂ TIMIȘOARA pentru satisfacerea orgoliului propriu.

Dacă are ce spune și este convins că ceea ce spune este bine și adevărat, de ce mereu se ascunde în spatele instituției Comunității? De ce trebuie să apară pe site-ul Comunității Baptiste toate atacurile lui Samy Tuțac către diverse persoane și instituții? Dacă a vrut să folosească site-ul comunității pentru drepturile la replică pe care le tot scrie, de ce nu postează acolo și mesajele pe care le-au scris pastorii ca și critică la ideile scornite de el? Unde sunt replicile pe care el le contrazice? Dacă tot s-a creat o dezbatere pe tema numită Pippidi, deși nu asta era problema principală, pentru că pastorul în cauză folosește acest limbaj necuviincios de câteva luni bune și tot i s-a atras atenția, dar degeaba…, mă întreb, de ce nimeni din echipa de conducere a Comunității Baptiste nu spune nimic. Nimeni nu își asumă nici susținerea președintelui, nici criticarea lui. Cred că de fapt, vorbim despre o mare criză instituțională în Comunitatea Baptistă Timișoara.

Lucrurile sunt extrem de simple. Samy Tuțac, ca pastor și ca persoană fizică are dreptul să își spună punctul de vedere asupra oricărei probleme. Poate să spună ce vrea și cum vrea. În schimb, ca persoană publică, atunci când folosește site-ul comunității și când se semnează ca președinte al Comunității Baptiste, trebuie să fie atent pentru că ceea ce zice reprezintă de fapt punctul de vedere al tuturor. Prin luările de poziție pe care le-ați văzut, unii dintre noi i-am transmis doar atât: nu suntem de acord cu tine! Pentru asta de câteva zile, toți cei care îl susțin ne fac troacă de porci pe toate site-urile de socializare. Ne asumăm toate aceste lucruri pentru că noi credem că un pastor trebuie să facă pastorală și nu politică. Site-ul comunității trebuie să fie o platformă pe care să o folosească toate bisericile pentru probleme care țin de viața bisericilor din comunitate și nu pentru editoriale despre Oprea, despre Ponta, despre Pippidi, etc.
Vreau să vă întrebați doar atât: De ce Biserica Betel, biserica unde slujește fr. Samy nu preia niciunul dintre mesajele sale pe site-ul bisericii?
Intrați din curiozitate pe site-ul bisericii http://www.betel.ro și veți vedea că nu veți găsi acolo niciun articol scris de Samy Tuțac pe teme ca cele mai sus menționate.

Este foarte adevărat că baptiștii au fost cunoscuți în istorie ca cei mai vajnici luptători pentru drepturile omului și pentru libertatea religioasă și e foarte bine că astăzi avem lideri dispuși să continue această tradiție, dar să nu pierdem din vedere cine suntem și care trebuie să fie scopul final al acțiunilor noastre. Să luptăm, dar să luptăm cu demnitate și cu decență. Să ne iubim frații, dar fără să îi jignim pe ceilalți. Și apoi, să luptăm, dar fără să pierdem din vedere că Dumnezeu este suveran și că El are în control toate lucrurile și că s-ar putea ca, în voința Lui permisivă, unele lucruri să fie chiar îngăduite de El. Să luptăm, dar ca niște oameni duhovnicești, să folosim și armele duhovnicești ca postul și rugăciunea și mai puțin protestul și rebeliunea.

Cât despre critici, și opozanți, ei nu trebuie ostracizați pentru că opoziția este necesară și obligatorie în cadrul oricărui sistem al unui stat de drept, chiar și în SISTEMUL BAPTIST. Doar societățile totalitare și sistemele totalitare operează mereu cu unanimități. Rolul opoziției este acela de a cenzura activitatea majorității, de a informa și sensibiliza opinia publică de eventualele deficiențe, neîmpliniri sau chiar de acte de încălcare a legii.

În situația dată, era suficientă o reconsiderare a termenilor folosiți pentru comunicatele transmise pe cale instituțională.

În rest, ne rugăm ca Dumnezeu să îi folosească, să îi însoțească pe liderii noștri și să îi binecuvinteze cu înțelepciune, pentru ca „omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit și destoinic pentru orice lucrare bună” 2 Timotei 3:17

http://www.facebook.com/marius.cimpoae

Publicitate

Un răspuns to “Marius Cimpoae: Samy Tuțac a pierdut încă o dată șansa de a-și asuma și de a-și îndrepta greșelile”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: