1947 – Seminarul Teologic Baptist în Arad

fc-1947-44

Farul Creștin, Nr. 44 / 1947

„Seminarul s-a închis în 1942, când a fost desființat Cultul Baptist printr-un decret lege dat de gen. Antonescu care era conducătorul statului. În 1944 bisericile baptiste au fost redeschise, dar din cauza condițiilor materiale cursurile seminarului au fost reluate numai în 1946 și atunci în comuna Buteni.

În octombrie 1946 s-au prezentat la seminar peste 35 de tineri, cei mai buni evangheliști din bisericile noastre care ardeau de dorul de a învăța pentru a se pregăti pentru marea lucrare. Lecțiunile se țineau în sala bisericii, masa se pregătea în sala mare a bisericii de la subsol, iar seminariștii pentru dormit au fost împărțiți pe la familiile credincioșilor baptiști din Buteni. Profesorii erau frații I.R. Socaciu care era și director, Alexa Popovici care era și secretar și Dr. Jean Staneschi.

În anul acela bisericile baptiste de pe valea Crișului Alb au asigurat alimentele pentru masa seminariștilor, zilnic soseau căruțe din aceel biserici cu toate cele necesare pentru seminariști, iar sâmbăta seminariștii plecau în bisericile de pe Valea Crișului Alb la predicarea Evangheliei, de aceea vara anului 1947 s-au ținut frumoase botezuri prin bisericile noastre din acele părți ca rod al muncii seminariștilor.

În 17 nov. 1947 seminarul și-a început cursurile în localul din București str. Berzei 29, acum în seminar era anul II cu 35 de seminariști și anul I cu vreo 30 de seminariști. În anul acesta școlar alimentele de bază pentru masa seminariștilor au fost primite în timpul verii din partea Convenției Baptiste de Sud prin Consiliul Ecumenic al Bisericilor.” (p. 229-230)

Ioan Bunaciu, Otniel Bunaciu, Istoria răspândirii credinței baptiste, Editura Universității din București, 1997, 245 p.

Publicitate

Un răspuns to “1947 – Seminarul Teologic Baptist în Arad”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RomaniaEv.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: