Veşti proaste: Agnus Dei a ajuns la 10 milioane de accesări, NewsNet Creştin la 5 milioane

Acești grăsani ai blogosferei evanghelice nu contribuie la un flux sănătos de informații. Obezitatea lor, mă refer la numărul mare de postări pe care le produc în mod IRESPONSABIL, nu este un vector pozitiv în blogosfera evanghelică și în mediul confesional evanghelic românesc.

Numărul mare de accesări indică, ca și în cazul lui Creștin Total, un FENOMEN îngrijorător în mediul confesional evanghelic românesc – apetitul pentru senzațional și lipsa unui sistem de criterii care, pe baza spiritului critic, să discearnă între chestiunile IMPORTANTE și cele mediocre, de senzație, dar nu de calitate și nu în folosul SPIRITUAL al evanghelicilor români.

În seria blogurilor mediocre se află și cele ale unor pastori precum Cristian Ionescu și Petru Lascău.

Cei mai buni eseiști dintre bloggerii evanghelici români au un număr de 10 ori sau de 100 de ori mai mic de vizualizări:

392.000 – Teofil Stanciu
571.000 – Dionis Bodiu
102.000 – Marius Corduneanu

N-am nici o reținere să afirm că blogul meu, România Evanghelică, e în continuare cel mai bun blog din blogosferea evanghelică (lb. română) – prin informația de calitate, dinamică și viziune, fiind urmat de cele trei bloguri – ale lui Teofil Stanciu, Dionis Bodiu, Marius Corduneanu.

Printre altele, pe blogul România Evanghelică (44.500 postări) au fost prezentate, prin cîte 10 citate, peste 100 de cărți. Există grupaje de fotografii de la peste 100 de evenimente (la care am participat).

Pe blogul România Evanghelică există multe materiale UNICE precum:

Cazul Iosif Țon – Cronologie
Cronica Evanghelică
Cazul familiei Bodnariu – Cronologie și LINKURI

Vezi statistici: România Evanghelică – 2.500.000

Pe cele 100 de bloguri ale mele numărul vizualizărilor este de peste 4 milioane și jumătate.

Dar numărul de vizualizări este doar un parametru (tehnic), ceea ce trebuie să ne îngrijoreze este un FENOMEN care a fost semnalat încă din anii ’60 de către Marshall McLuhan: Mediul este mesajul.

Percepţia realităţii depinde acum de structura informaţiei. O treime din creierul uman este ocupată cu procesarea mesajului vizual. Pe lîngă aceasta, pocăiții sînt mult prea mult ocupați cu MUZICA, așa că o altă parte a creierului uman este ocupată cu procesarea mesajului auditiv.

Aşadar, FENOMENUL activismului nonideatic al evanghelicilor români este cu totul îngrijorător şi nu ar trebui să lăsăm alte subiecte secundare să ne distragă atenţia de la chestiunile de prim rang.

Citesc, cu ochii cît cepele, pe blogul Agnus Dei: „Multumim tuturor blogurilor si prietenilor nostri pe retelele sociale care distribuiti in mod regulat postarile noastre. VA APRECIEM MULT! Suntem onorati sa lucram umar la umar cu toate blogurile crestine Romane.”

Cum adică… „postările NOASTRE”?

Blogul Agnus Dei nu are așa ceva!… Blogul Agnus Dei „preia” materialele ALTORA.

Are acordul autorilor și/sau site-urilor de a posta traducerile articolelor?

DEZ-MINȚIRE: Nu este adevărat că blogul Agnus Dei lucrează cu TOATE blogurile creștine române.

Am amintit în mai multe rînduri deja că blogurile acestea grăsane promovează mai mult bloggeri evanghelici MEDIOCRI și nu postează IDEI ale celor mai buni bloggeri evanghelici români – Teofil Stanciu, Dionis Bodiu, Marius Corduneanu, Alin Cristea.

Postarea „Blogul AgnusDei – o piatra de aducere aminte – a ajuns la peste 10 milioane de accesari” de azi nici măcar nu e semnată!…

De unde să știe cititorii CINE scrie următoarele: „…munca neobosita a sotiei mele care isi dezvaluie talentul si pasiunea pentru aceasta lucrare de mare importanta si contribuie la inaintarea Evangheliei Domnului nostru Isus Christos, lucrare care sa fie o voce pentru toti crestinii din intreaga lume.”?

Cine sînt amețiții ăștia care se cred… „o voce pentru toţi creştinii din întreaga lume”?

Cine verifică CALITATEA acestei lucrări?

Am un imens dezgust pentru astfel de exagerări care mă obligă să iau atitudine publică și să consum timp și energie pentru astfel de replici, în loc să folosesc timpul și energia pe direcții deja stabilite de ani de zile pe blogul România Evanghelică și pe conturile mele de pe Facebook și pe grupurile pe care le administrez.

O dată cu Cazul familiei Bodnariu a ieșit la iveală și mai mult gargara penticostală care se evidențiază prin mediocritate, aroganță și isterie.

Voi acționa cu severitate și anul acesta pentru a reduce zgomotul pe care îl fac aceste bloguri grăsane în spațiul public.

Blogul NewsNet nu se mulțumește să anunțe numărul rotund de vizualizări, ci adaugă: „Nu ştim cât vom mai sta aici, însă cu voia Domnului, spre bucuria unora şi disperarea altora, vom continua.”

La cine se referă?

Mai este altcineva în afară de Alin Cristea care a luat atitudine față de fenomenul tabloidizării acestor bloguri grăsane?

Dacă e vorba de mine, de unde pînă unde să fie vorba de… disperare?

CINE scrie astfel de tîmpenii?

La Creșin Total măcar știm că e administrat de Emanuel Iacob și cît îl duce capul.

Dacă am reușit anul trecut am reușit să-i pun la punct pe Guguștiuci – amețiții care scriu postări proprii, dar cu afirmații idioate și/sau bădărane, precum Vindecătoru, Barthimeu, Marinel Blaj, Paul Dan, Nicolae Rădoi, Rodica Boțan și alții -, iată că acum avem mari probleme cu Grăsanii, aceste bloguri care fac creierele evanghelicilor români să folosească resurse pentru procesarea mesajelor vizuale și auditive, în detrimentul IDEILOR.

Aceste bloguri nu sînt altceva decît prelungiri ale întrunirilor duminicale ale pocăiților, care au devenit, în epoca postdecembristă, consumeriști și cu mai puțin apetit pentru a-L sluji pe Dumnezeu prin propagarea IDEILOR / dogmelor / doctrinelor creștine întru lărgirea Împărăției lui Dumnezeu.

Neprihănire, pace și bucurie în Duhul Sfînt – iată parametrii Împărăției lui Dumnezeu care sînt prea puțin prezenți în relatările Grăsanilor, avizi de senzațional și care adună milioane de vizualizări din postări cu subiecte tragice.

Ce să mai vorbim de dezideratul creștin „Cercetați toate lucrurile și păstrați ce e bun.”?

De unde să mai aibă timp și energie soția anonimului de pe Agnus Dei cînd și-a stabilit deja, ca și NewsNet Creștin și Creștin Total, palierul de acțiune?

Ghetoizarea din bisericile pocăiților continuă și pe aceste bloguri ale Grăsanilor, mediocri, aroganți și isterici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: