Dumbrava minunată (135)

d-17

Viorel Pașca pe Facebook:

„In timp ce ma pregateam sa scriu despre cele intamplate in aceasta saptamana, atentia mi-a fost atrasa de cateva panouri cu poze ale catorva din bolnavii care au trecut pe la Dumbrava in ultimii 10 ani. O parte din ei sunt decedati, unii au plecat iar altii sunt in continuare in grija noastra. Uitandu-ma la ei si vazandu-le expresia fetei, nu pot sa-mi dau seama exact daca sunt sau au fost atat de buni “actori” incat sa-si ascunda ori sa-si mascheze durerea si tristetea acumulate de-a lungul anilor, sau chiar s-au simtit bine si au fost multumiti de serviciile si conditiile primite.

Incercand odata sa explic unui lucrator de la serviciul de evidenta a populatiei din comuna ca ceea ce oferim acestor oameni este cu mult peste nivelul asteptarilor si conditiilor in care acestia au trait, mi-a replicat ca nu e nevoie sa-i spun asta deoarece el vede acest lucru foarte bine doar uitandu-se la chipul si privirea acestora din pozele pe care le face odata cu intocmirea actelor de identitate. Da, e o schimbare in bine evidenta, progresul inregistrat de-a lungul anilor neavand cum sa treaca neobservat. Despre minusuri, neajunsuri sau disfunctionalitati, nu vreau sa vorbesc, intrucat palesc in fata conditiilor in care traiesc acum si sunt atat de nesemnificative comparandu-le cu trecutul sumbru, plin de tenebre si miasme in care si-au petrecut o parte din viata.

Alti sase bolnavi au fost adusi in aceasta saptamana la Dumbrava, in timp ce altul, grav bolnav, dupa patru ani petrecuti la noi a decedat, fiind inmormantat apoi in cimitirul din sat. Facand o comparatie cu ultimii ani , realizam o crestere semnificativa a numarului de bolnavi trimisi la Dumbrava pentru a gasi aici ingrijire si adapost.

In primele opt saptamani ale acestui an au fost trimisi 50 de bolnavi , dublu fata de aceeasi perioada a anului 2014 si cu 19 mai multi decat in primele doua luni ale anului trecut. Avand bucuria ca le putem oferi indiscutabil mai mult decat au avut in locurile de unde au venit, ne-am propus sa oferim cat mai multe locuri de primire si ingrijire a oamenilor fara adapost, astfel ca, speram noi, in luna aprilie – mai, sa putem da in folosinta si ultima casa de la Tinca.

Tot in aceasta saptamana am reusit – in sfarsit – sa gasim apa chiar daca pentru acest lucru a trebuit “sa coboram” in adancuri aproximativ 173 de metri, crescand astfel, vertiginos pretul estimat initial. Nu suficent de mult, insa, incat sa nu poata fi platit, luand in considerare faptul ca Dumnezeu poarta de grija. In speranta ca El va va purta si voua de grija, fiti binecuvantati si nu uitati sa fiti o binecuvantare.”

POZE: Lansare de carte – Dumnezeu poartă de grijă, de Viorel Pașca

POZE: Dumbrava minunată

Despre Viorel Pașca și Dumbrava

Bihon.ro: Omul lui Dumnezeu din Dumbrava

Digi24.ro: Viorel Pașca, fermierul care și-a transformat casa în cămin pentru 127 de oameni ai străzii

Observator.tv: Un om simplu, cu o inimă mare: un bărbat din judeţul Bihor şi-a transformat casa în azil

VoceaTransilvaniei.ro: Povestea bihoreanului Viorel Paşca, omul care îngrijeşte sute de persoane fără adăpost

Adevarul.ro: Îngerul oamenilor fără adăpost. Bihoreanul Viorel Paşca, de opt ani în slujba persoanelor abandonate de familie

Crișana: Masă caldă pentru săracii oraşului – Ajutor pentru supravieţuire

România Evanghelică: Viorel Paşca, unul dintre oamenii care mişcă ţara

Foreign Policy România, Nr. 44:

viorel-pasca-fp

Scriptum, Nr. 36, 2010:

lydia-36

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: