Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice (2015)

thymos-9

Marius Silveșan, bibliotecar șef la Institutul Teologic Baptist din București, este doctor în științe umaniste, specializarea istorie (Universitatea din București, septembrie 2011, cu calificativul Summa cum laude) şi autorul cărţii „Bisericile creștine baptiste din România între persecuție, acomodare și rezistență (1948-1965)”.

Marius Silveșan administrează blogul Istorie Evanghelică (peste 700.000 vizualizări) și contul YouTube Marius Silveșan (peste 250.000 vizualizări), unde se găsesc peste 900 de înregistrări video.

Premiul pentru Blogul Anului constă în 9 cărţi, oferite de edituri evanghelice din Oradea, premiul al doilea 6 cărţi, premiul al treilea 3 cărţi.

Premiile pot fi ridicate din Oradea de la Alin Cristea în a doua jumătate a anului 2016.

1   2   3

4   5   6

7   8   9

Martori fără grai: Lecții despre teologie, viață și biserică de la creștini din trecut
Pe măsură ce Garry Williams, directorul Centrului John Owen din cadrul Seminarului Teologic din Londra, creionează viețile acestor oameni și prezintă scrierile, ei ne slujesc ca martori fără grai pentru adevărurile de bază ale credinței creștine, provocările trăirii creștine, lucrarea unui păstor și pentru viața bisericii. La sfârșitul cărții, după ce ne-a fost relatată istorisirea lor, ni se oferă un capitol final care vine în sprijinul perspectivei creștine asupra istorie.

Simplifică: zece practici pentru detoxificarea sufletului
Bill Hybels identifică principalele probleme care te atrag într-o trăire frenetică (agendele aglomerate, problemele financiare scăpate de sub control, fricile adânc înrădăcinate, relaţiile distruse) şi te învaţă să-ţi zideşti viaţa pe lucrurile care contează (familia, prietenii, comunitatea, munca împlinitoare şi slujirea care maximizează darurile pe care Dumnezeu ţi le-a dat), pentru a cunoaşte bogăţia unei vieţi simplificate.

Harul: mai mult decât meritam, mai măreţ decât ni l-am putea imagina
Cea mai bună carte creştină a anului — premiu de excelenţă oferit în anul 2013 de Evangelical Christian Publishers Association. Harul lui Dumnezeu seamănă întrucatva cu o ploaie torenţială. Are ceva sălbatic în el. Este o apă înspumată, un curent puternic, atât de învolburat că te întoarce pe dos. Te transformă. Dintr-un om ros de remuşcări te preschimbă într-un om mai bun tocmai din cauza remuşcărilor. Din speriat-de-moarte te ajută să devii gata-să-ţi-iei-zborul!

Munca are importanţă: învăţături din Scriptură
R. Paul Stevens este profesor emerit de teologie a pieței muncii și de leadersip la Colegiul Regent din Vancouver, British Columbia. Preocuparea autorului pentru prezentarea expozitivă a Bibliei şi preocuparea pentru munca făcută cu dăruire creștină sînt cele două fundamente ale uneia dintre cele mai bune introduceri în teologia muncii.”

Adevărul despre domnia lui Cristos
Pas cu pas, John MacArthur prezintă impactul suveranității lui Dumnezeu, supunerea noastră, caracteristicile tăririi sfinte și siguranța mântuirii noastre. Autorul dovedește că viața creștină este deplină și bogată – dar nu este ușoară. Ea cere sacrificiu, perseverență și transformare în procesul continuu prin care devenim mai mult asemenea lui Cristos.

Anotimpurile vieții
„Cartea de față putea foarte bine să fie numită Albumul pentru că fiecare poezie este o imagine vie, o poză ce vorbește, descrie, amintește, sugerează, concluzionează. Este un alt mod de a se privi pe ea însăși și de a-i privi pe cei din jurul ei, evenimentele, oamenii, vremurile, istoria, Biblia.” (Gheorghe Cătană)

Iată, ei stau la uşă şi bat
Michael Licona pune la dispoziţia cititorilor un instrumentar de lucru bine sistematizat și foarte aplicat, alegând din toate punctele de divergenţă doar pe cele cu cea mai mare însemnătate. În cazul martorilor lui Iehova, problema fundamentală este legată de divinitatea lui Isus Cristos. În cazul mormonilor, accentul cade pe credibilitatea textelor lor sacre și pe credibilitatea fondatorului Joseph Smith.

Să iubeşti cu iubirea lui Isus
Cu toate că 1 Corinteni 13 este un pasaj arhicunoscut, totuși Philip Ryken reușește să îl pună într-o lumină nouă. Numeroasele ilustraţii despre dragoste, inspirate din viaţa pământească a Domnului Isus prezentată în evanghelii, pun în valoare o perspectivă unică asupra acestui imn închinat dragostei, o perspectivă care ne îndreaptă gândul și inima spre crucea Domnului Isus.

Proiectul Mărgăritar
Proiectul Mărgăritar este povestea unei operațiuni temerare conduse de fratele David, un fost pușcaș în cadrul Marinei Americane. Împreună cu ceilalți 19 membri ai echipajului, acesta și-a riscat viața pentru a duce biblii credincioșilor chinezi care tânjeau după Cuvântul lui Dumnezeu. Revista Time a descris Mărgăritarul drept „o misiune cu totul remarcabilă, […] cea mai amplă operațiune de acest fel din istoria Chinei”.

PREMIILE THYMOS pentru bloguri evanghelice

Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice (2007)
Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice (2008)
Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice (2009)
Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice (2010)
Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice (2011)
Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice (2012)
Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice (2013)
Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice (2014)thymos-5-220 thymos-6-220
thymos-7-220 thymos-8-220

Un răspuns to “Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice (2015)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: