Harul (3)

harul-180

Harul: mai mult decât merităm, mai măreț decât ni l-am putea imagina – Max Lucado, Editura Scriptum, Oradea, 2015, 201 p.

“Zi de zi, ceas de ceas. Neobosit, neînduplecat. Pârâşul este expert în acuzații. Spre deosebire de convingerea pe care o produce Duhul Sfânt, condamnările Satanei nu aduc nici pocăință, nici eliberare, ci doar regrete. El nu are decât un singur obiectiv: “să fure, şi să ucidă, şi distrugă” (Ioan 10.10). Să-ți fure pacea, să-ți ucidă visurile și să-ți distrugă viitorul. Are o hoardă de demoni profesioniști, pricepuți într-ale limbii, care-l ajută. El îi amăgește pe oameni să-i soarbă otrava. Prietenii îți scot trecutul de la naftalină. Predicatorii vorbesc doar despre vinovăție fără a pomeni nimic despre har. Iar părinții, o, părinții tăi! Ei au o agenție de turism specializată în itinerarii ale vinovăției. Le trâmbițează douăzeci și patru de ore pe zi. Mulți ani după ce ai ajuns adult, încă le auzi vocile: “De ce nu te maturizezi și tu odată?” “Când mă vei face să mă simt mândru de tine?”

Condamnarea – instrumentul preferat al Satanei. El va repera scenariul femeii adultere ori de câte ori îi vei permite să o facă, îmbrâncindu-te pe străduțele cetății și târându-ți numele în noroi. El te împinge în mijlocul mulțimii și-ți trâmbițează păcatul la megafon:

         Acest om a fost prins în timp ce comitea
o imoralitate… o prostie… o minciună… o iresponsabilitate.

Dar el nu va avea ultimul cuvânt. Isus a intervenit pentru tine.

El S-a aplecat. Suficient de jos pentru a dormi într-un staul, pentru a munci într-un atelier de tâmplărie și pentru a dormi în corabia unor pescari. Suficient de jos pentru a Se apropia de schilozi și de leproși. Suficient de jos pentru a putea fi scuipat, pălmuit, pironit și străpuns cu sulița. Jos. Suficient de jos pentru a fi îngropat.

Dar apoi S-a ridicat. S-a ridicat de sub lespedea morții. A stat drept în mormântul lui Iosif și în fața Satanei. Înalt. Măreț. S-a ridicat de partea femeii și i-a redus la tăcere pe acuzatorii ei, și același lucru îl face și pentru tine.” (p. 27-28)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: