Atenție la dezinformările de pe contul Facebook al lui Samy Tuțac

„Renunțați la gândirea sectară. Când am cântat împreună „Suntem o familie unită”, eram laolaltă creștini din diverse confesiuni și nu ne-am întrebat unii pe alții dacă suntem penticostali, baptiști, ortodocși sau altceva.”

Scriind aceste rînduri, într-un ANUMIT context, Samy Tuțac dezinformează. Faptul că UNII creștini de denominațiuni diferite cîntă împreună (am cele mai mari îndoieli că și ortodocși au cîntat așa ceva) nu înseamnă nicidecum renunțarea la IDENTITATEA confesională.

Identitate, Solidaritate, Unitate – iată trei concepte care trebuie folosite, dar trebuie folosite cu atenție!

A avea conștiința IDENTITĂȚII confesionale nu înseamnă neapărat gîndire sectară.

Pe de altă parte, gîndirea sectară apare DESEORI în cadrul aceleași denominațiuni. Iar Samy Tuțac, la fel ca și Viorel Iuga, Paul Negruț și mulți alții, au demonstrat că au o gîndire IDEOLOGICĂ, cu clivajul NOI / VOI. În cadrul aceleiași denominațiuni.

Așadar, nu doar diferențele de identitate confesională produc gîndire sectară, ci partidele / grupurile de interese din cadrul aceleiași denominațiuni.

De asemenea, este evident că Samy Tuțac s-a folosit și se folosește de Cazul Bodnariu, pentru a capta interesul evanghelicilor, în lipsa unor IDEI nonmediocre. Viorel Iuga și Paul Negruț sînt alte figuri publice care nu produc IDEI nonmediocre, dar beneficiază de o imagine de talie (inter)națională printre evanghelicii români datorită unor trucuri de natură politică, nu IDEATICĂ.

Samy Tuțac face un apel ca un astfel de caz, cel al familiei Bodnariu, să nu fie folosit de alții, dar tocmai el îl folosește.

IPOCRIZIE!

Notă: „Editorialul” lui Samy Tuțac a apărut și pe site-ul Comunității Baptiste Timișoara, care a devenit un fel de plaformă pentru voivodul baptist de Banat.

RUȘINE!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: