Dumbrava minunată (138)

d-17

Viorel Pașca pe Facebook:

„In urma cu sapte ani, dupa ce in urma degeraturilor i-au amputat ambele picioare, cei de la spital l-au trimis la Dumbrava pentru a gasi aici un loc in care sa fie ingrijit pentru ultima parte a vietii. In toti acesti ani, P. Petru nu a fost cautat si vizitat de nimeni, de parca nu ar fi existat si nici el nu a dorit sa ia legatura cu cineva din trecutul sau.

Singurul lucru care-l scotea in evidenta in afara picioarelor lipsa era dorinta de a-si afisa cunostintele in orice domeniu dobandite de-a lungul anilor. Astfel ca de fiecare data cand ma vedea voia sa-mi spuna ceva, iar eu trebuia sa-l ascult indiferent ca aveam timp sau nu, ca ma interesa ori nu acel subiect. Uneori imi numara in diferite limbi, alteori cita din Eminescu sau anumite versete din biblie, totdeauna insa parca cersea atentia si aprecierea celor din jur.

In ultima perioada starea de sanatate s-a deteriorat fiind trimis la spital, unde a si decedat in aceasta saptamana, fiind inmormantat apoi in cimitirul din Dumbrava. In timp ce preotul din sat isi facea slujba ma gandeam la privilegiul si onoarea care ni s-a facut in ultimii ani, de a fi “familia” lui si a multor sute ca si el. In locul lui insa au venit alte doua persoane, bolnave, fara adapost si familie. Una din ele, o femeie care si-a petrecut ultimii patru ani pe strazi si prin adapostul de noapte, dupa ce casa in care a locuit dupa moartea sotului a fost vanduta de propria-i cumnata.

In rest, saptamana a fost linistita fara evenimente speciale exceptand faptul ca, intr-una din zile, o masina a politiei a intrat cu viteza de pe un drum secundar pe soseaua de centura, acrosand puternic masina condusa regulamentar pe banda a doua de catre unul din baietii mei. In urma impactului, masina a fost proiectata peste bordura pana pe sensul opus, unde din fericire in acel moment nu trecea nici o masina. Da, avem motive sa fim recunoscatori pentru purtarea de grija si protectia lui Dumnezeu si din aceasta saptamana.

Lucrarile de amenajare la ultima casa din Tinca avanseaza iar odata cu venirea primaverii speram sa aducem un plus de mai bine si mai rapid in tot ce facem in acest sens. Multumim tuturor celor care ne-au vizitat si in aceste zile, precum si celor care ne sunt alaturi intr-un fel sau altul. Pana saptamana viitoare, fiti binecuvantati si fiti o binecuvantare.”

POZE: Lansare de carte – Dumnezeu poartă de grijă, de Viorel Pașca

POZE: Dumbrava minunată

Despre Viorel Pașca și Dumbrava

Bihon.ro: Omul lui Dumnezeu din Dumbrava

Digi24.ro: Viorel Pașca, fermierul care și-a transformat casa în cămin pentru 127 de oameni ai străzii

Observator.tv: Un om simplu, cu o inimă mare: un bărbat din judeţul Bihor şi-a transformat casa în azil

VoceaTransilvaniei.ro: Povestea bihoreanului Viorel Paşca, omul care îngrijeşte sute de persoane fără adăpost

Adevarul.ro: Îngerul oamenilor fără adăpost. Bihoreanul Viorel Paşca, de opt ani în slujba persoanelor abandonate de familie

Crișana: Masă caldă pentru săracii oraşului – Ajutor pentru supravieţuire

România Evanghelică: Viorel Paşca, unul dintre oamenii care mişcă ţara

Foreign Policy România, Nr. 44:

viorel-pasca-fp

Scriptum, Nr. 36, 2010:

lydia-36

Publicitate

Un răspuns to “Dumbrava minunată (138)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RomaniaEv.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: