Simplifică (8)

simplifica-180

Simplifică: zece practici pentru detoxificarea sufletului

“Acum câțiva ani mi-a telefonat cineva care a primit darul spiritual al dărniciei. Ar fi putut să se pensioneze deja de cinci ori și să-și petreacă restul vieții jucând golf, dar a ales să lucreze în continuare din greu și să trăiască mai degrabă modest în raport cu veniturile lui substanțiale cu scopul de a finanța cât mai generos cu putință acțiuni ale Împărăției. Omul acesta și-a luat darul dărniciei în serios. A alergat cursa cea bună pentru cununa care contează.

La telefon, mi-a cerut să ne întâlnim, așa că am programat să luăm masa împreună. M-am temut că i s-a întâmplat ceva rău, dar în timpul mesei mi-a spus:

– Bill, știi că am darul spiritual al dărniciei. Este singurul lucru pe care îl pot face cu adevărat bine.

– Știu foarte bine asta, i-am spus. Cunoșteam câteva lucrări substanțiale în Împărăție care au fost posibile numai pentru că acest om a fost credincios darului său.

– Ai fi putut să te pensionezi deja de mult. Totuși, ai continuat să lucrezi ca să poți dărui în continuare.

– Exact, mi-a răspuns. Dar soția mea crede că sunt nebun. Partenerul meu de afaceri crede că sunt nebun. Contabilul meu crede că sunt nebun. Și avocatul meu crede că sunt nebun. M-ar ajuta foarte mult dacă mi-ai spune că nu sunt nebun!

Am izbucnit în râs:

– Nu numai că nu ești nebun, i-am spus. Ești de fapt înțeleptul care își adună comori în cer. Versetul-moto pentru viața mea spune: “Fiți tari, neclintiți, sporiți totdeauna în lucrul Domnului, căci știți că osteneala voastră în Domnul nu este zadarnică.” A investi într-o comoară nepieritoare nu este o nebunie. Oamenii care aleargă într-o cursă diferită îți spun că ești nebun; dar tu ești omul cel mai înțelept pe care îl cunosc și îți aduni comori în cer.” (p. 230-231)

Publicitate

Un răspuns to “Simplifică (8)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: