Un comentariu pe contul Facebook al lui Samy Tuţac – 21 aprilie 2016

Samy Tuțac a afișat un text avînd ca subiect critica.

21 aprilie 2016 – http://www.facebook.com/samytutac

Pe NewsNet Creștin a fost afișat TEXTUL, dar i s-a adăugat o Notă NewsNet Creștin:

NewsNet-21apr2016

Iată comentariul meu pe contul Facebook al lui Samy Tuțac

Samy Tutac, ACEST text a aparut pe NewsNet insotit de o nota NewsNet care, desi nu imi mentioneaza numele, se refera in mod evident la mine. Daca mai ai vreun strop de onoare (eu cred ca ai pierdut-o in ultimul an, daca ai avut asa ceva), e cazul fie sa iti precizezi congruenta ideatica cu aceasta nota, fie sa le ceri sa nu fie asociata cu ACEST text.

(In paranteza fie vorba, acest text este submediocru, ambiguu si contondent. Unei astfel de interpretari incomplete a invataturii biblice i-a fost data o replica anii trecuti de catre Daniel Branzei, care preciza ca crestinii sint chemati sa judece. Nici nu s-ar putea face disciplica in organismul eclesial si in institutiile confesionale fara puncte de vedere CRITICE. Ioan Botezatorul, Descapatinatul, era critic. Ceea ce nu sint chemati crestinii sa faca este sa osindeasca. Dar si aici discutiile sint mai profunde. Nu toti crestinii au aceeasi conceptie, bunaoara, despre pedeapsa capitala. Ori, ceea ce face nota NewsNet asta e – sa ma judece (in sensul de osindire, nu?), care contravine tocmai TEXTULUI caruia i s-a alaturat.)

Precizare:

Textul lui Samy Tuțac (circa 21.20) și Nota NewsNet Creștin (22.32) au apărut în spațiul public DUPĂ ce am publicat azi postarea (16.33):

TABLOIDUL NewsNet Creștin – Încă o aniversare idioată

Mîine sau zilele următoare intenționez să dau o replică lui Samy Tuțac pe subiectul abordat – critica, cît și o replică Notei NewsNet Creștin.

Dacă acești creștini tot se pregătesc pentru sfintele Sărbători pascale, să se pregătească precum zice Pavel: fără aluat vechi, nici cu aluat de răutate și viclenie, ci cu azimile curăției și ADEVĂRULUI.

UPDATE 22 aprilie 2016, 00.05

Comentariul meu a fost şters.

În schimb, au apărut mitraliorii cu versete din Biblie!… :))))))

Biblia nu a fost scrisă pe versete și capitole, ci pe cărți și IDEI!

UPDATE 22 aprilie 2016, 01.00

Mi-au fost șterse încă două serii de comentarii scurte.

Printre altele, îl întrebam pe Samy Tuțac: Ce o să faci, o să stai toată noaptea să-mi ștergi comentariile?

M-am gîndit să mai salvez cîte un comentariu din cînd în cînd aici:

Practica asta, cu folosirea unui text al altuia (inclusiv din Biblie) pentru ideea ta „pretioasa” a fost folosita, din plin, de Patratosu. Ea are sens cind e folosita inteligent, dar nu a fost cazul vostru… Din pacate, sinteti mercenari ai unor institutii, nu apostoli ai adevarului!

– 01.05 – Situatia creata (de Samy Tutac si NewsNet Crestin) este doar in dezavantajul vostru si in avantajul meu. Ia uite, postarea cu pricina, TABLOIDUL NewsNet Creștin – Încă o aniversare idioată, și Un comentariu pe contul Facebook al lui Samy Tuţac 21 aprilie 2016 sint deja in Top Posts pe blogul Romania Evanghelica (47.000 postari).

UPDATE 22 aprilie 2016, 08.30

TOATE comentariile mele au fost șterse.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: