Arată-mi, Doamne, cine sunt (5)

arata-mi-180

Arată-mi, Doamne, cine sunt – Laurențiu Balcan, Editura Metanoia, Oradea, 2015, 162 p.

“Niciunul dintre noi nu ne naştem cu ideile, opiniile, valorile sau credințele religioase pe care le avem în momentul de față. Și, totuși, chiar în clipa aceasta capul ne este suprasaturat de acestea. Ne-am însușit ideile, valorile și credințele pe care le avem din mediul în care am crescut, din mediul unde ne-am dezvoltat. Aceste valori și credințe ne ajută să ne orientăm sau să eșuăm, ele ne fac ignoranți sau înțelepți, buni sau răi, ne ajută să avem sau nu succes în viață. Dar câți dintre noi ne-am analizat, în modul cel mai serios, ideile, opiniile, valorile și credințele?

A gândi critic înseamnă să ai curajul să-ți confrunți ideile, valorile și credințele. A gândi critic înseamnă să vezi dacă toate acestea se sprijină pe argumente solide, dacă sunt în conformitate cu Realitatea și dacă pot fi susținute de Sfânta Scriptură.

A gândi critic asupra chestiunilor care ne marchează viața spirituală este singura cale de a ne întări credința. Nu ne putem zidi viața pe convingerile altora, nu putem să ne riscăm veșnicia pentru că așa a spus fratele. […]

Evanghelicii, din păcate, nu au exersat gândirea critică pentru că s-au temut să nu li se dovedească lipsa de dreptate, cel puțin în unele chestiuni.” (p. 49-50)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: