Un comentariu pe contul Facebook al lui Florin Ianovici

3 mai 2016 – https://www.facebook.com/florinianovici

La postarea „Merinde pentru drum”, printre comentarii (neinteresante și repetitive) ale altora, Maria Mary a avut următorul comentariu: Deosebita predica de marti . Dumnezeu sa ne ajute sa putem sa punem in practică !

Alin Cristea (5 mai): Se pare ca Florin Ianovici tine numai predici deosebite… Gargara penticostala e in floare… Ma-ntreb, pentru a cita oara?, citi stiu ce inseamna… predica. Si citi stiu ce inseamna… deosebit.

UPDATE 18.00

Alin Cristea: In discutie nu e daca pastorul Florin Ianovici predica deosebit. Intrebarea e: daca cineva, oricine, predica deosebit, de ce sint rezultatele atit de slabe, la nivel de mase, precum se vede?

Alin Cristea: De asemenea, in discutie nu e ceva…. personal. Ci daca tara asta, care se afla sub blestemul nereusitei, in TOATE domeniile, unei mase critice care sa faca reforma (eram si noi buni la gimnastica si fotbal, acum gata, nici aici nu mai avem elita care sa obtina performanta si sa creeze spiritul bun al esaloanelor urmatoare) are vreo sansa in domeniul spiritual-religios…

.
.
.

Maria Mary: Incercati totusi o predica a domnului pastor Ianovici , despre …pocainta . E foarte buna . Mi-a fost recomandata si mie . E DEOSEBITĂ !

Alin Cristea: Iar ajungem la discutiile interminabile despre conceptul asta – pocainta. POCAINTA inseamna schimbarea mintii. O noua perspectiva asupra vietii si vesniciei. Cei care si-au schimbat viata (s-au pocait) intr-o intr-o noua etapa care se numeste SFINTIRE, care contine momente de cainta, dar nu de pocainta, ca pocainta DEJA a avut loc.

Alin Cristea: In mod insistent, in ultimii ani am afirmat in spatiul public ca eu nu vreau sa fiu pocait, ci crestin.

Alin Cristea: In alte tari nu am auzit de… pocaiti! Dar peste tot sint CRESTINI.

Alin Cristea: Atit pocainta cit si sfintirea sint concepte TEOLOGICE care sint interpretate si predicate in mod… CONFESIONAL.

Alin Cristea: Iată ce scrie James Montgomery Boice în cartea Fundamente ale credinței creștine (Editura Institutului Biblic Emanuel, 2000):

„Etapele procesului de mântuire sunt: preștiința lui Dumnezeu, predestinarea, apoi chemarea noastră eficace, regenerarea, credința și pocăința, justificarea, sfințirea și glorificarea.” (p.381)

Alin Cristea: Revin, asadar, la intrebarea mea initiala: ma intreb citi stiu ce inseamna predica, si citi stiu ce inseamna… deosebit.

Alin Cristea: Manelele care se cinta in MULTE biserici penticostale sint o pacoste pentru spiritul uman, care ar putea sa fie mult mai nobil, avind in vedere sute de ani de muzica exceptionala, compusa de Bach, Beethoven, Mozart, Handel si altii.

Alin Cristea: La fel e si cu predicile. Predica nu este un produs penticostal. Penticostalii nu au nici 100 de ani in Romania.

Alin Cristea Si au aparut, din anii 60, carismaticii, si din anii 80 neocarismaticii (Al Treilea Val) si uite asa s-a dus dracului predica….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: