Din istoria blogosferei evanghelice – 8 iunie

2008 – Alin Cristea – Turul blogurilor (mai 2008): Isterii de primăvară

2010 – Marius Cruceru: Da, tatăl meu a fost …

„Da, tatăl meu a dat note informative şi uneori cu entuziasm mai mare decît ar fi trebuit. A spus şi a făcut lucruri de care oricui trebuie să îi fie ruşine. Modul în care a vorbit despre enoriaşi în faţa autorităţilor şi faptul că şi-a depăşit atribuţiile şi calificările, dînd chiar sugestii securiştilor despre felul în care trebuie să procedeze cu unii dintre membrii bisericii pe care o păstorea, nu-i face cinste deloc. Nu există niciun fel de scuză, chiar dacă unii ar încerca să găseasă circumstanţe atenuante în situaţia din vremea respectivă.”

2015 – Baptiști celebri (9)

baptisti-celebri-180

Baptiști celebri – Ionel Tuțac, Editura Ramira, Arad, 2015, 167 p.

129. Graham, William Franklin (Billy) (Născut la 07.11.1918)
– una dintre cele mai admirate personalități ale lumii

Pastor, scriitor și evanghelist american. Este considerat cel mai renumit evanghelist al secolului XX, predicile lui fiind ascultate de peste 2,2 miliarde de oameni. În 1950 a fondat Asociația Evanghelistică „Billy Graham”. A scris 28 de cărți teologice și numeroase articole în revistele Decision și Christianity Today. Timp de pste 50 de ani a fost consilier al președinților americani, începând de la Harry S. Truman și până la George Bush Jr. Numele lui a apărut mereu pe lista celor mai admirate personalități ale lumii. Renumita organizație Gallup l-a situat pe locul 7 în rândul celor mai importante personalități ale secolului XX.” (p.67)

2015 – C. S. Lewis. O viață (8)

c-s-lewis-o-viata-180

C. S. Lewis – O viață – Alister McGrath, Neword Press, Arad, 2015, 450 p.

“În prelegerea sa din 1945 despre “Apologetica creştină”, Lewis sublinia că sarcina apologetului nu este să apere confesiunea de care aparține și perspectiva teologică a acesteia, ci credința creștină însăși. Pe bună dreptate, ceea ce l-a făcut pe Lewis o figură atât de populară și agreabilă în interiorul comunității creștine globale a fost tocmai atașamentul său nestrămutat față de această formă de creștinism. […]

Lucrările lui Lewis – în special Creștinism, pur și simplu – demonstrează în general tendința lui de a nu se angaja în dispute confesionale privind botezul, rolul episcopilor sau Biblia. În opinia lui Lewis, dezbaterile acestea nu au voie să umbrească sau să primeze asupra imaginii de ansamblu – viziunea creștină asupra întregii realități, care transcende diferențele confesionale. La această viziune amplă, cuprinzătoare a creștinismului au rezonat deopotrivă catolicii și protestanții din America de Nord.” (p. 236)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: