Din istoria blogosferei evanghelice – 18 iunie

2010 – Marius Cruceru: Vuvuzelizarea muzicii evanghelice

„La vuvuzea se cîntă neapărat tare. Nu există vuvuzea în piano sau pianissimo. Nu vi se pare că-i la fel? Ultimele mele întîlniri cu trupele de „fraudă şi întinare” m-au convins că băieţii şi fetele nu ştiu să cînte şi încet. Indiferent ce cîntă, că-i baladă, că-i imn, că-i veselă, că-i tristă.. nu contează. Vuvuzealească-se cît mai tare! TARE!!! TAAAAAARE!!! Bateristul (de fapt un simplu toboşar) are nişte căşti pe urechi şi bate cît îl ţin mîinile şi picioarele, bassistul, spre ghinionul tuturor, a nimerit lîngă butonul de volum şi crede că-i solist, chitaristul armonie este prea departe ca să-i mai audă şi pe ceilalţi şi ar putea cînta la fel de bine şi singur. Solistul suflă în microfon ca-n vuvuzea.”

2011 – Alin Cristea: Demonizează Petru Lascău Penielul la fel cum o fac Cristian Ionescu și Paul Dan?

2014 – Teofil Stanciu: Un Volf în piele de oaie?

„În primul rând, am remarcat insistența lui Volf pe prioritatea relațiilor în fața regulilor și a iubirii în fața meritelor. E o lecție utilă părinților și moraliștilor deopotrivă. […]

O altă lecție pe care am învățat-o lucrând la Excludere și îmbrățișare e onestitatea confruntării și a criticii. În această carte, Volf intră în dialog susținut și polemic cu autori de prim rang (Nietzsche, Foucault, Rorty, Beauvoir, Deleuze, Ratzinger, Derrida, Hegel etc.), dar ori de câte ori citează pe cineva, nu uită să precizeze și contextul în care apare ideea citată și criticată.

Din asta am rămas cu două învățăminte. Mai întâi, că orice demers critic trebuie să aibă la temelie o cât mai bună cunoaștere și o cât mai onestă recunoaștere a ideilor pe care le contestă. Iar pe urmă, că adevărul creștin are suficientă forță în sine și că nu trebuie trunchiate sau denaturate afirmațiile altora pentru ca el să triumfe.”

2015 – Sancţiunile mogulului Alin Cristea pentru principalii comentatori ai „cazului” Titel Maghiar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: