Din istoria blogosferei evanghelice – 20 iunie

2009 – Alin Cristea: Extraordinara Adunare. Despre sfînțoci

2010 – Alin Cristea: Paul Negruţ blogger? (11)

2012 – The Christian Post – Southern Baptists Make History; Vote for First Black President

2014 – Vasilică Croitor: Cum sunt privite cultele evanghelice de către autoritățile Statului Român la 25 de ani de la Revoluția din 1989?

2014 – Miroslav Volf: Excludere și îmbrățișare (5)

„Formarea și negocierea identității presupune întotdeauna trasarea granițelor, plasarea sinelui ca diferit de celălalt. În cuvintele lui Gillian Rose, din Love’s Work [Lucrarea dragostei], “un suflet complet liber este la fel de nebun ca cel închis între ziduri de piatră” (Rose 1996, 105). Alunecarea în excluderea păcătoasă are deja loc în procesul “ridicării graniţelor în jurul sufletului” fără de care sinele nu poate fi conceput, și nu abia în aspectele în care acesta insistă să constituie “întreaga realitate” și să folosească “totul” exclusiv ca mijloc de auto-afirmare, după cum pretinde Pannenberg în Anthropology [Antropologie] (Pannenberg 1985, 85). Pentru ca excluderea să aibă loc, este suficient ca sinele doar să păzească integritatea teritoriului său, acordând în același timp celorlalți – cu precădere celor mai îndepărtați – dreptul deplin de a face orice își doresc cu restul universului. Trasarea și păstrarea granițelor necesită afirmare de sine (Cahoot 1977, 120 și urm.). Într-un mediu în care bunurile există în cantități mici și care este locuit de o mulțime de actori ale căror vieți sunt împletite între ele, afirmarea de sine a unuia confruntă afirmarea de sine a celuilalt, și astfel unul devine o amenințare imaginară sau reală pentru celălalt. De cele mai multe ori, amenințarea privește nu atât viața celuilalt, cât granițele sale, iar în acest fel – și organizarea internă a sinelui său (Härle 1995, 469 și urm.). Acesta este punctul în care afirmarea de sine sănătoasă a sinelui alunecă, de multe ori, înspre violența față de celălalt.”

2015 – Alin Cristea: Cum a ajuns Iosif Ţon… „individ absolut toxic”. Prin contribuţia iluminată a pătrăţosului Marius Cruceru…

„Dacă Marius Cruceru e îngrijorat de… „implicațiile teologice grave”, cum se face că numai Iosif Ţon reuşeşte să-l scoată din sărite? La alții nu a găsit crucerianul descrăvățos… implicații teologice grave?”

2015 – Ionel Tuţac: Baptiști celebri (13)

baptisti-celebri-180

Baptiști celebri – Ionel Tuțac, Editura Ramira, Arad, 2015, 167 p.

189. Lee, Robert Greene
(11.11.1886 – 20.07.1978) – unul dintre cei mai falnici giganți ai secolului XX

Avocat, pastor și lider baptist american. A scris 56 de cărți, majoritatea conținând predicile sale. A participat la peste 1.200 de conferințe. A fost președinte al Convenției Baptiste de Sud între 1949 – 1954. Billy Graham l-a considerat unul din cei mai falnici giganți ai secolului XX. Este cunoscut pentru celebra predică „Pay Day… Someday”, o predică evanghelistică de mare efect ținută de 1.275 ori, ce a fost auzită de peste 3 milioane de oameni.” (p. 93)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: