Teofil Stanciu: Brexit, ipocrizia „elitelor” și eșecul educației progresiste

„De mulți ani mocnesc – și uneori mai răbufnesc – peste tot în UE nemulțumiri vizavi de diverse politici și decizii luate în forurile de conducere, dar n-am văzut decât cel mult „îngrijorări” față de euroscepticism. Nimeni nu părea cu adevărat interesat să afle cauzele și posibilele soluții, ci mai degrabă să stigmatizeze partidele „populiste” și să șicaneze liderii care le conduc.

Exact acest tip de atitudine infatuată nu face decât să sporească și să acutizeze orice nemulțumire. Cu cât sunt oamenii mai ignorați și mai batjocoriți, cu atât frustrările lor au șanse să se intensifice și să se radicalizeze. Poate fi doar o chestiune de timp până când se găsește cineva suficient de abil încât să speculeze în mod brutal toate aceste tensiuni acumulate de ani și ani.

UE devine tot mai puțin credibilă din pricina unor lideri care sunt incapabili să privească o realitate în față și să admită că, dincolo de etichetele împărțite cu cinism („extremism”, „populism”, „naționalism”), există niște crize reale, niște neliniști legitime. Stupidă obtuzitate să te bucuri că în Austria, de pildă, nu a învins „extremismul” când candidatul „populist” a fost la un pas să câștige.”

http://drezina.wordpress.com/2016/06/24/brexit-ipocrizia-elitelor-si-esecul-educatiei-progresiste

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: