Adrian Papahagi: Statele naționale sunt mai opresive decât UE

„Libertarienilor care acuză UE le aduc aminte că nu UE stabilește fiscalitatea fiecărui stat. Nu UE i-a obligat pe socialiștii francezi să pună taxe aberante de până la 75% pe averile mari, așa cum nu UE împiedică unele state, ca Irlanda, să aibă o fiscalitate joasă.

Creștin-democraților care cer mai multă subsidiaritate le aduc aminte că nu UE oprimă regiunile și comunitățile locale, ci statele naționale centraliste, cum e și al nostru.

Conservatorilor îngrijorați de inginerii sociale le reamintesc că nu există un Barnevernet UE, că nu UE, ci David Cameron, s-a lăudat cu gay marriage, că nu UE, ci „protecția” copilului din UK a dat spre adopție unui cuplu de homosexuali copiii unor români, că nu UE, ci guvernele francez și britanic au interzis portul simbolurilor religioase vizibile, că nu UE, ci statul belgian permite eutanasia la cerere a minorilor deprimați etc.

UE impune niște reglementări, unele absurde, poate, dar cu siguranță este mai puțin abuzivă și opresivă intervenția UE în economie sau în libertățile personale decât cea a statelor naționale, care au fiscul și poliția.”

http://www.facebook.com/adrian.papahagi/posts/1125795154151004

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: