Capcanele Facebook-ului (2)

capcanele-facebook-ului-180

Capcanele Facebook-ului: comunicarea virtuală și efectele ei asupra relațiilor umane – Remus Runcan, Editura Didactică și Pedagogică, București, 2016, 350 p.

“Ne opunem expresiei “rețele de socializare”, care presupune apriori că pe rețelele virtuale se produce fenomenul de socializare, adică integrare socială, și propunem ca variantă corectă expresia “rețele sociale”. Nu acceptăm termenul de socializare, considerându-l inadecvat pentru că nu există integrarea într-un grup social, iar a se descoperi pe sine prin interacțiunea cu alții nu înseamnă socializare. Oricum, expresia socializare virtuală, folosită în conexiune cu rețelele sociale, desemnează un nou tip de interrelaționare care poate fi mai exact descris prin interacțiune între persoane.

Socializarea este un proces care necesită timp, întâlnire cu celălalt și care are ca scop învățarea valorilor. Socializarea pe Facebook este un concept golit de sensul sociologic al cuvântului socializare, un fel de corupere semantică. Astfel, considerăm termenul interacționare ca fiind mai potrivit decât socializare, pentru a descrie ceea ce se întâmplă în rețelele sociale de pe internet.” (p. 104-105)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: