Din istoria blogosferei evanghelice – 5 iulie

2008 – Mihai Ciucă: Franklin Graham şi Festivalul Speranţei, test de evaluare a maturităţii evanghelicilor români

2008 – Alin Cristea: Festivalul Speranţei – Dezinformări

2009 – Ravi Zacharias (5): Izbăvește-ne de rău. Restaurarea sufletului într-o cultură ce se dezintegrează

“Grecii ne-au dat categoriile filozofice; romanii ne-au dat o mare parte din categoriile noastre juridice; evreii ne-au asigurat baza pentru categoriile morale iar englezii ne-au dăruit limba și principiile guvernării reprezentative. (La moștenirea Angliei s-ar putea adăuga arhitectura, instituțiile de învățământ și o mulțime de alte binefaceri.) Mulți din cei care ignoră această moștenire o fac nu neapărat intenționat, ci dintr-un dezinteres cronic față de istorie. Cunoașterea și aprecierea istoriei este dificilă pentru o cultură atât de fascinată de clipă, pentru o cultură ce respinge disciplina unui context mai larg în orice domeniu de cercetare. Din nefericire, pierderea interesului față de istorie face dificilă discutarea prezentului, deoarece cunoașterea trecutului este obligatorie dacă dorim să salvăm viitorul.”

Ravi Zacharias, Izbăvește-ne de rău. Restaurarea sufletului într-o cultură ce se dezintegrează, Editura Cartea Creștină, Oradea, 2007

2010 – Alin Cristea – Iosif Sărac: Istoria Memoriului celor 50

2011 – Teofil Stanciu: Erori gramaticale și deficiențe de caracter

2011 – Alin Cristea: Bloggerii evanghelici l-au scos afară pe Adrian Năstase din Top 10 WordPress (lb. română)

2011 – Alin Cristea: Furtul… evanghelic – 5 iulie 2011

2011 – Alin Cristea: Încă „o articolă” tîmpită a lui Cristian Ionescu

„Cel mai drastic mod în care se discreditează Cristian Ionescu are de a face nu cu impostura intelectuală, nici cu lipsa de cultură teologică, ci cu pretenția că în contextul evanghelic românesc ar exista liberali. Tocmai asta așteaptă cititorii de la Cristian Ionescu, să spună CINE sînt acești liberali în România (și prin ce se caracterizează, că așa, din gură, oricine poate să spună despre vecinul său care sforăie că e… liberal).

Bau-baul ăsta cu liberalii l-a folosit cîndva și Paul Negruț, și atunci am spus la fel: Unde sînt liberalii în România?

Paul Negruț și Cristian Ionescu au preluat o polemică teologică care există în contextul american, dar NU există în România Evanghelică…”

2012 – Teofil Stanciu: Îndreptar de „lectură” a limbajului politic

„4. România nu are o masă critică de cetățeni educați în spiritul democrației. Cel mai probabil e că nici nu s-a dorit vreodată să existe un nucleu social dur, care să reacționeze la derapajele antidemocratice. Cu siguranță că Băsescu și PDL-ul nu l-a vrut, iar acum culegem cu toții roadele, căci, în loc să instaureze democrația furată, chipuril de „dictator”, leprele USL-iste comit fără rușine și fără frică orice mârșăvie.

5. Populația amorfă a României nu reacționează decât la lucruri ce afectează stomacul, pensia, subzistența. Dacă parada de forță a useliștilor nu va intra în coliziune talpa țării la nivel de tub digestiv, nu se poate conta pe o „revoltă populară”. Până una alta, Băsescu și Boc sunt cei care au luat din banii săracilor, au crescut prețurile. Nu contează dacă pe drept sau pe nedrept.”

2013 – Alin Cristea: Agenda evanghelică – Iulie (1)

„Trei evenimente majore fac din Oradea cap de afiș al agendei evanghelice în prima săptămînă din iulie: comemorarea lui C.S. Lewis, concertul aniversar de 20 de ani al corului Deo Gloria și „autosuspendarea” pastorului Marius Cruceru.

MODUL ÎN CARE A COMUNICAT Marius Cruceru decizia sa este o mostră de manipulare din arsenalul sistemului emanuelist.”

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: