Din istoria blogosferei evanghelice – 9 iulie

2011 – Comunicat Clubul Creștin Cârcotașii

„Clubul Crestin Carcotasii a initiat in urma cu aproape doua luni un concurs international cu tema Moarte Penielului. Regulamentul concursului a prevazut criteriile dupa care se vor acorda cele trei premii pentru Cel Mai Mare Carcotas Al Anului 2011 si anume: concurentii, in postarile si comentarile lor, trebuiau sa dea dovada ca stapanesc foarte bine armele barfei, manipularii, dezinformarii, atacuri la persoana, certaret, mult vitriol in exprimare, aroganta, perfidie, rautate cat incape, sadism, neiertare, impostura, demagogie, torsionarea adevarului, discernamant cat mai putin, judecata stramba si alte virtutii personale, si cel mai important, sa aiba abilitatea sa dea impresia, chiar prin folosirea celor de mai sus, ca ei reprezinta etalonul adevarului, justitiei divine, perfectiunii, sfiinteniei si aparatorii principiilor de viata crestina autentica. Punctajul dupa care s-a facut departajarea a constat in diferenta intre totalul LIKE si UNLIKE. Numarul unlike reprezinta cu cate puncte unlike au depasit like. Juriul international au stabilit marii castigatori. Iata cei mai mari carcotasi ai anului 2011:

Premiul I: Cristian Ionescu, pastor Chicago, 3768 unlike
Premiul II: Gaby Bogdan, carcotas Portland, 2947 unlike
Premiul III: Daniel Chiu, pastor Chicago, 1395 unlike
Mentiune: Paul Dan, pastor Cleveland, 928 unlike”

2011 – Diois Bodiu: Ce-am citit, ce-am suferit … (5)

„Un articol fain, ceva mai cerebral în comparaţie cu toate istericalele partizanilor de toate culorile – între care eu sunt cel dintâi, dacă e să îi credem pe cârcotaşi :) – mi-a adus un strop de linişte şi relaxare cel al lui Ted Pope, Nietzsche, Pastorul şi Cultul. Nu voi cita din el – articolele sunt protejate chiar şi la un copy-paste exemplificativ – ci menţionez doar adeziunea mea deplină la observaţia că impactul pe care îl avem ca evanghelici în lumea aceasta este serios afectat de lipsa capacitaţii de a dialoga cu capul pe umeri în chestiuni ce ţin de crize eclesiale (Iosif Ţon şi Peniel sunt exemplele celebre ale ultimului an).”

2012 – Randy Alcorn: Banii, posesiunile și veșnicia (9)

Banii, posesiunile și veșnicia – Randy Alcorn, Societatea Biblică din România, Oradea, 2012, 534 p.

“Cei ce cred în teologia prosperității nu realizează că atunci când nu suntem în stare să ne limităm plăcerile, posesiunile și puterea în lumea aceasta unde suntem încă păcătoși, rezultatul este dezastruos. Uitați-vă la scandalurile care au zguduit organizațiile creștine (dintre care pe unele le-am examinat în Capitolul 5). Viețile ratate ale doi dintre cei mai proeminenți evangheliști – Jim Bakker și Jimmy Swaggart – au fost alcătuite din trei elemente de bază în măsură excesivă: putere, posesiuni și plăceri. Amândoi s-au impus cu mare putere asupra oamenilor, au acumulat un mare număr de posesiuni și s-au răsfățat cu multe plăceri, care în cele din urmă au inclus și imoralitatea sexuală. Ca și cei mai mulți dintre noi, acești doi oameni, în natura lor omenească păcătoasă, au fost incapabili dă gestioneze atât de multă putere, posesiuni și plăceri.” (p. 157)

2014 – Teofil Stanciu: Lecția braziliană de creștinism

„Deși există recomandări care să limiteze (sau chiar să elimine) manifestările religioase (mai ales dacă-s creștine) de pe terenul de sport, cei doi brazilieni filmați – poate au mai fost și alții – au ignorat acest îndemn. E un fel de a-ți asuma public credința cu riscurile aferente.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: