Din istoria blogosferei evanghelice – 11 iulie

2011 – A.Dama: Am fost la Străjeri

„Cred că e o lucrare care va continua. Oricâte voci s-ar ridica împotrivă, oricâți țoni și antițoni s-ar alătura sau ar pleca, ea va continua. Am văzut lucruri bune, am văzut aspecte la care s-ar putea lucra, am văzut lucruri cu care n-aș cădea la înțelegere. Se fac promisiuni, dar, în dinamica miracolelor, oare ce anume depinde de oameni? Dumnezeu Se uită la inima omului. Cântărește credința. Oare nu o primim și pe aceasta?

Totuși, unii oameni, care nu răspund la alt tip de discurs, răspund la astfel de provocări. După un timp, diferențele de viziune se accentuează, oamenii mai schimbă mijloacele de transport. Nu mergem toată viața cu tricicleta sau cu trotineta, mai îndrăznim să luăm mașina și avionul, în ciuda deselor știri despre accidente și prăbușiri…”

2012 – Dionis Bodiu: Suntem (neo)protestanţi. Cum ne tratăm? (1)

„Este teologia creştină una închisă, prin definirea ei completă, încheiată la un moment dat, lămurită în toate aspectele ei dogmatice, sau, asemeni altor domenii ale cunoaşterii, ea lasă loc pentru actualizări, re-conceptualizări, acumulări, rotunjiri?”

2014 – Marius Silveșan: Programul Simpozionului Internaţional de la Făgăraş – Sâmbăta de Sus, ediţia a IX-a, „Identităţi sociale, culturale, etnice şi religioase în comunism”, 9-12 iulie 2014

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: