Din istoria blogosferei evanghelice – 13 iulie

2007 – Marius Cruceru: Mîntuitorul trist şi zîmbind în acelaşi timp…

„Fratele Niculiţă Moldoveanu provine din Oastea Domnului. Nu mai era parte de o vreme din Oaste de motive în primul rînd de dînsul ştiute şi care nu merită comentate, dar cîntecele lui sînt împregnate de melosul autentic românesc, cu miresme de folclor şi expresii muzicale care reprezintă aproape toate zonele ţării. Din vers în vers apar cuvinte ca „icoanele mele cu salbe de crini”, „candela aprisă”, „altarul” care se potrivesc atît de natural în tabloul spiritual descris de cele cîteva zeci de mii de cîntece. Dacă n-a scris el versurile, le-a ilustrat pe cele ale lui Traian Dorz şi ale altor ostaşi numiţi sau anonimi. Nu l-au deranjat candelele, icoanele şi altarele. Le-a zidit în propriul suflet.”

2011 – Alin Cristea: Un comentariu pe blogul lui Laurențiu Balcan

„Cazul Cristian Ionescu, ca și Cazul Iosif Țon, a demonstrat AMPLU statura de piticanie pe care o exhibă starurile confesionale locale și regionale într-o situație publică care implică dezbatere și dialog cu preopinenți incomozi.”

2011 – Alin Cristea: Școala de vară (4)

„Folosirea conceptului de liberali trebuie făcută în același timp cu conștientizarea faptului că există nuanțe pe care liberalismului le-a căpătat de-a lungul anilor (la fel cum, în cultura religioasă, nu se folosește doar termenul penticostali, ci și cel de neopenticostali / carismatici și cel de neocarismatici / Al treilea val – vezi: Penticostalii și carismaticii).”

2012 – Teofil Stanciu: Culoarea politică a lui Dumnezeu

„Biblia și Tradiția nu conțin elemente certe care să ateste culoarea politică a lui Dumnezeu. Unii au considerat, după capul lor, că Isus a fost mare revoluționar comunist, alții sunt convinși până în străfundul inimii că Dumnezeu n-are cum fi decât de dreapta, liberal pur-sânge. El însă a refuzat să se pronunțe tranșant în această chestiune.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: