Vânătoarea de lei (9)

vanatoarea-de-lei-180

Vânătoarea de lei – John Eldredge, Sam Eldredge, Editura Scriptum, Oradea, 2016, 198 p.

“Nu doar că creștinismul oferă cea mai clară și mai adevărată explicație a răului, dar el ne pune la dispoziție și armele cu care să ne luptăm împotriva lui, cu rezultate clare. Lucrul acesta a fost central în concepția lui Isus despre lume. El nu a fost obsedat de prezența inamicului, dar nici nu a ignorat-o. […]

De ce te-a pregătit Dumnezeu pe tine – și pe toți ceilalți care au venit înaintea ta – ca pe un luptător? Aceasta este o întrebare fascinantă, una care merită un răspuns bine gândit. De ce băieţii tineri înţeleg, fără să li se spună, că trebuie să pună mâna pe arme? Săbiile și sulițele, paloșul laser și puterile de supererou fac parte din arsenalul natural al imaginației unui băiat. De ce jocurile electronice favorite ale tinerilor sunt jocuri militare, de război sau având la bază conflicte epice? Luptătorul este atât de înrădăcinat în sufletul bărbatului încât nu te poți înțelege pe tine însuți ca bărbat în absența acestei dimensiuni. De ce? Dumnezeu ne-a dat capacitatea să iubim, pentru că am fost creați pentru bucurie. Așadar, de ce luptătorul se află în fiecare băiat și în fiecare bărbat, încă de la începutul timpului?

Efectiv, nu ai nevoie de prea multă inteligență ca să-ți dai seama că, probabil, motivul ține de faptul că am fost născuți în contextul unei bătălii epice și că, în bunătatea lui, Dumnezeu ne-a pregătit încă dinainte pentru a lua parte la ea.” (p. 119-121)

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: